foto/ MODERNIZACIJA POSLOVANJA

Tvrde da je Sarajevo dobilo najmoderniji dispečerski taxi centar: Hoće li građani biti zadovoljni uslugom?

Hronika 16.08.19, 14:19h

Na sastanku je potcrtano kako taksi prijevoz ima vrlo važnu ulogu u Kantonu Sarajevo, ali i da su predsjedavajući Konaković i ministar Šteta spremni zajedno sa predstavnicima Udruženja ovu oblast dodatno urediti

 

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta danas su obišli Udruženje Sarajevo taxi i dispečerski centar, koji je, prema riječima predsjednika njihovog udruženja Envera Suljagića, najmoderniji u regionu. Nakon toga, održali su zajednički sastanak.


“Putem aplikacije ‘mojTaxi’ u dispečerskom centru se mogu pratiti sva vozila Sarajevo taxija, što prije svega doprinosi sigurnosti i efikasnosti taksi prijevoza u gradu”, pojasnio je Suljagić.


Naglasio je kako su četiri godine radili na usavršavanju ove aplikacije, te da imaju dobre rezultate na terenu, ali i kako žele da zajedno sa građanima unaprijede njihovu službu, te na ovaj način uvežu cijelu BiH u jedan sistem kako bi bili dio Evrope.


Poručio je kako korisnici aplikacije “mojTaxi” u oko 100 vozila, koja su posebno obilježena mogu naručiti i platiti vožnju ovom mobilnom aplikacijom. Dovoljno je imati Mastercard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima.


Na sastanku je potcrtano kako taksi prijevoz ima vrlo važnu ulogu u Kantonu Sarajevo, ali i da su predsjedavajući Konaković i ministar Šteta spremni zajedno sa predstavnicima Udruženja ovu oblast dodatno urediti.


“Zahvaljujući modernizaciji poboljšali ste i kvalitet usluga građanima. Vrlo ste organizovani. Uvijek smo imali dobru saradnju s vama i siguran sam da će se to nastaviti”, rekao je predsjedavajući Konaković.


Ovom prilikom, najavio je kako će tokom Sarajevo Film Festivala biti pojačane inspekcijske kontrole, koje se, između ostalog odnose na sprečavanje nelegalnog taxi prijevoza.


Ovo udruženje je do sada izradilo aplikaciju za žičaru na Trebeviću, te imaju kompletnu analizu stanja u saobraćaju, a do sada je unutar aplikacije ‘mojTaxi’ realizovano preko 500.000 narudžbi taxi vozila.


“Ministarstvo saobraćaja nastoji osigurati što bolju saobraćajnu infrastrukturu, kako bi sve dobre stvari koje ste vi razvili i primijenili u svojoj oblasti mi zajednički usmjerili na poboljšanje usluga i u drugim sredstvima javnog gradskog prijevoza”, najavio je ministar Šteta.


Inače, aplikacija "mojTaxi“ dostupna je putem Google Play i App Storea, a može se preuzeti i na web stranici https://www.mojtaxi.ba/.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI