Nakon tragedije na Hvaru

Otrovana djeca i dalje u induciranoj komi: Nalazi pokazali promjene na mozgu, ljekari strepe zbog mogućih posljedica

Hronika 15.08.19, 20:16h

Otrovana djeca i dalje u induciranoj komi: Nalazi pokazali promjene na mozgu, ljekari strepe zbog mogućih posljedica
MR mozga koja je u srijedu napravljena kod djece pokazala je i kod dječaka i kod djevojčice određene promjene na mozgu, no u ovom trenutku niko ne može znati o kakvim se i koliko ozbiljnim promjenama radi

 

Splitski liječnici, koji 24 sata dnevno vode brigu o petogodišnjem italijanskom dječaku i njegovoj 14-godišnjoj sestri, koji se zbog trovanja ugljikovim monoksidom nalaze na liječenju u Jedinici intenzivnog liječenja djece (JILD) KBC-a Split, najviše strepe od mogućih neuroloških problema koje bi djeca mogla imati, onog trenutka kada budu skinuti s respiratora i kada dođu svijesti, odnosno kada više ne budu sedirani i u stanju inducirane kome, piše Slobodna Dalmacija.

 

MR mozga koja je u srijedu napravljena kod djece pokazala je i kod dječaka i kod djevojčice određene promjene na mozgu, no u ovom trenutku niko ne može znati o kakvim se i koliko ozbiljnim promjenama radi. Te su promjene nastale kao posljedica udisanja ugljikova monoksida.

 

- Oni se nalaze u induciranoj komi i priključeni su na respirator, kako bi njihov mozak trebao što manje kisika, da bi se što bolje i što prije oporavio, odnosno kako bi bili što manji metabolički zahtjevi mozga i da se pokuša prirodnim procesom oživljavanja moždanih stanica. To se ne može postići nikakvim lijekovima, već prirodnim procesima, a za to je najbolje stanje mirovanja mozga - kazao je za Slobodnu Dalmaciju splitski neurolog koji je želio ostati anoniman.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI