Stravično ubistvo kod Cazina

Sulejman Burzić pretukao pa izrešetao sina Vernesa, drugi sin uspio pobjeći

Hronika 15.08.19, 15:25h

Sulejman Burzić pretukao pa izrešetao sina Vernesa, drugi sin uspio pobjeći
Danas se vratio u kuću da uzme neke stvari, došlo je do svađe i on je tom prilikom uzeo pištolj, koji je uredno registriran za držanje i nošenje i nakon toga ispalio u Vernesa pet metaka, kazao je izvor iz policije

 

 

U naselju Šepići kod Cazina danas se u 11:43 sati dogodilo ubistvo. Otac je nakon svađe ubio sina.

 

- Odmah po prijavi upućena je patrola koja je u dvorištu vlasnika imanja S. B. (75) zatekla osobu V. B. (53), koja nije davala znakove života. Policija je došla do saznanja da je izvršilac ubistva S. B. Riječ je o ocu navedene osobe, koji je tom prilikom odmah uhapšen. Navedenom incidentu prethodila je svađa - kazali su u MUP-u USK.

 

S. B. je s pet hitaca iz vatrenog oružjem u predjelu vrata i grudnog koša pogodio V. B., a prethodno ga je tukao šipkom.

 

Izvor iz policije za Avaz je potvrdio da je današnja tragedija kulminacija svađe koja je trajala duže vrijeme.

 

- Sin je bio konfliktna osoba, naginjao je malo selefijama. To je, nažalost, sada kulminiralo ovom tragedijom - kazao je za Avaz izvor.

 

Na licu mjesta je, prema izjavama očevidaca, bio i drugi sin E. B., koji je uspio pobjeći s mjesta ovog strašnog zločina.

 

Kako je za Avaz potvrdio izvor iz policije, ubijen je Vernes Burzić, a u njega je pet hitaca ispalio otac Sulejman Burzić.

 

Saznaje se da Sulejman već 10 godina ne živi u kući u kojoj se danas dogodilo ubistvo, s obzirom na to da živi s drugom ženom.

 

- Danas se vratio u kuću da uzme neke stvari, došlo je do svađe i on je tom prilikom uzeo pištolj, koji je uredno registriran za držanje i nošenje i nakon toga ispalio u Vernesa pet metaka - kazao je izvor iz policije.

 

Uviđaj na licu mjesta obavljaju pripadnici MUP-a USK.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI