VIDEO/ 7. i 8. UMJETNOST ZAJEDNO

25. Sarajevo Film Festival u programu BHT 1: Šta sve možete pratiti 'uživo' od 16. do. 22. augusta?

Mediji 14.08.19, 17:43h

25. Sarajevo Film Festival u programu BHT 1: Šta sve možete pratiti 'uživo' od 16. do. 22. augusta?
Na dan otvaranja, u petak, 16. avgusta, BHT 1 započinje program u 19.30, prijenosom sa Festivalskog trga gdje će se prije zvaničnog čina otvorenja okupiti protagonisti i učesnici te visoke zvanice

 

 

Kroz projekat „7 i 8 umjetnost zajedno“ već 11 godina traje medijsko partnerstvo Radiotelevizije Bosne i Hercegovine i Sarajevo film Festivala. Sva dešavanja na i oko Festivala gledatelji će moći pratiti u programu BHT 1 i  BH Radija 1 od 16. do. 22. augusta. 


Tokom trajanja festivala, slikom i rječju će biti apostrofirani svi najvažniji elementi ovogodišnjeg festivala. Kroz nekoliko segmenata živih programa, BHRT će svakodnevno predstavljati goste Festivala, pratiti takmičarski program SFF-a, prenositi ceremonije otvaranja i zatvaranja, a sve će biti dostupno i putem Live Streaminga BHRT portala.


Na dan otvaranja, u petak, 16. avgusta, BHT 1 započinje program u 19.30, prijenosom sa Festivalskog trga gdje će se prije zvaničnog čina otvorenja okupiti protagonisti i učesnici te visoke zvanice. „Dobro došli na 24. SFF“, će predstaviti sve najvažnije elemente ovogodišnjeg festivala, ali i programske segmente koje će BHRT, kao generalni medijski pokrovitelj i partner Sarajevo film festivala, emitirati tokom trajanja festivala.


Od 20.00 pratite prijenos sa Crvenog tepiha, a od 20.30 i prijenos svečanog otvaranja iz Narodnog pozorišta. U 21.00 će biti emitovano i prvo izdanje BHT 1 Exclusivea.


Od subote do petka u 09.15 u jutarnjoj emisiji Sarajevo grad filma, sa Pozorišnog trga, biće govora o svemu što se događa iza festivalskih kulisa, uz razgovore sa gostima iz naše, ali i drugih zemalja, servisne informacije, najava događaja... 


BHT 1 će prenositi, a u saradnji sa SFF-om i realizirati i festivalski program „Kafa sa...“, koji će biti emitirana u 11.00 sve dane Festivala. 
 

Festivalska pozornica, emisija uživo, će biti emitirana od 17. do 23. avgusta u 17.30. Osim dešavanja oko Festivala, u emisiji će biti govora i o ostalim aktuelnostima u gradu. U rubrici Naše zvijezde SFF-a gosti će biti mladi bh glumci, reditelji... filmski radnici generalno koji učestvuju na Festivalu. 


U sklopu Pozornice će biti emitirani i filmovi iz projekta “Sarajevo grad filma”, čiji je koproducent bila BHRT. Rubrike Festivalske pozornice će bit i Gost dana te Gost komentator, koji će dati osvrt na kreacije sa Crvenog tepiha. Nezaobilazna segment Pozornice će biti i reporterska javljanja sa raznih lokacija u gradu na kojima se održavaju festivalski događaji. 


Prijenos atmosfere sa Crvenog tepiha, sa dvije festivalske projekcije, u programu je uživo u 19.20 i 21.45 od 17. do 22. 8. 


BHT 1 Exclusive uživo, intervju sa najznačajnijim gostima Sarajevo Film Festivala, od subote do srijede će biti emitiran u 20.00, a u četvrtak u 20.45. 


Hronike Festivala će biti emitirane svaki dan Festivala u 22.00, osim nedjelje kada je u programu u 22.45. 


Prijenos svečanog zatvaranja i dodjele nagrada možete pratiti u programu BHT 1 i BH Radija 1 u četvrtak 22. avgusta od 19.20.


BH Radio 1 će u redovnim emisijama kontinuirano izvještavati o dešavanjima na SFF-u, svakodnevno realizirati specijalnu emisiju od 13.00 do 14.00, uz javljanja reportera u prijepodnevnom programu. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI