Šestogodišnjakinja sve ispričala socijalnim radnicima

Gnusni i uznemirujući detalji silovanja u Melencima: Očuh dodirivao djevojčicu i pokazivao spolni organ

Hronika 14.08.19, 11:29h

Gnusni i uznemirujući detalji silovanja u Melencima: Očuh dodirivao djevojčicu i pokazivao spolni organ
Majka Ž. Ć. navodno priznala da je istu sudbinu doživjela prije 25 godina

 

Šestogodišnjakinja, za koju se sumnja da ju je očuh Ž. Ć. iz sela Melenci seksualno uznemiravao, ispričala je socijalnim radnicima užasavajuće detalje o torturi koju je proživljavala dok majka nije bila kod kuće, objavili su mediji u Srbiji. 

 

Kako su naveli, detalji ovog slučaja su uznemiravajući i nisu pogodni za maloljetne i osetljive osobe.

 

Naime, mediji nezvanično saznaju da je policija 9. avgusta obavijestila Centar za socijalni rad da je žena Z.R. prijavila Ž. Ć. (42) zbog seksualnog nasilja nad devojčicama, od kojih je mlađe dijete njegovo. Socijalni rad je preduzeo sve aktivnosti u svojoj nadležnosti i dežurni socijalni radnici su izašli na teren. Navodno su uspjeli ostvariti komunikaciju sa starijom djevojčicom, piše Kurir

 

- Kroz razgovor stručnjaka s djetetom i pokazivanjem dijelova tijela, šestogodišnjakinja je ispričala kako ju je očuh dodirivao po spolnom organu, što je nju bolelo, pa je plakala i vrištala dozivajući majku, ali bi on to radio kada su bile same s njim kod kuće. Ona je ispričala i da je očuh pred njom i sestrom vadio spolni organ i dodirivao se - ispričao je izvor upućen u slučaj, navodeći kako tu nije kraj već da je djevojčica ispričala i o raznim drugim gnusnim detaljima koji su pratili to seksualno nasilje.

 

Očuh je, prema svjedočenju djevojčice, navodno nagovarao šestogodišnjakinju da "polomi ikonu na zidu i ubije svoju sestru nožem".

 

Mediji prenose i kako je majka djevojčica ispričala kako je posumnjala da njen vanbračni suprug zlostavlja kćerke kada je jednog dana ušla u kupatilo i vidjela Živicu da dodiruje dijete blizu polnog organa.

 

- Ispričala je da joj je on rekao da ju je brisao poslije kupanja, a kada mu je priprijetila da će ga prijaviti policiji, on ju je, kako je rekla, uhvatio za vrat i prijetio da će je ubiti i zapaliti - dodaje izvor.

 

Z.R. je također kazala kako ju je suprug maltretirao i psihički i fizički, kao i da joj je prijetio ubistvom. Majka Ž. Ć. navodno je priznala da ju je sin kao mladić, prije 25 godina, silovao.

 

Centar za socijalni rad procijenio je da postoji visok rizik po njihovu sigurnost, pa ih je smjestio u Sigurnu kuću.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI