FOTO&VIDEO/ 'Neće ostati balija, bit će još Srebrenice'

Ovo je Adis Pokvić koji je ispisao grafite, a evo i šta je govorio za medije: 'Kukavički, katastrofa...'

Hronika 09.08.19, 11:35h

Ovo je Adis Pokvić koji je ispisao grafite, a evo i šta je govorio za medije: 'Kukavički, katastrofa...'
Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti - saopćeno je iz MUP-a SBK

 

 

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf – Uskoplje, prenose mediji.

 

- Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije, radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, došli su do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom - navodi se u saopćenju MUP-a SBK.

 

Kako je navedeno iz policije, A. P. (32) priznao je da je počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

 

- Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti - saopćeno je iz MUP-a SBK.

 

Pokvić je, inače, medijima davao izjave nakon ovog incidenta, navodeći da su natpisi katastrofalni i kukavički.

 

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)