Omiljeno italijansko jelo

Ovo su najveće greške kod pravljenja pizze kod kuće

Auto & Dom 07.08.19, 11:37h

Ovo su najveće greške kod pravljenja pizze kod kuće
Nedovoljno vruća rerna jedna je od glavnih grešaka pri pečenju pizze. Rernu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta

 

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno italijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro.

 

Priprema tijesta

 

Jedna od najčešćih pogrešaka je ako se tijesto ne "odmori" dovoljno. Odnosno kada ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne kako bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

 

Sastojci za pizzu

 

Umak od paradjza najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od paradajza samo ga je potrebno začiniti po želji i premazati tijesto.

 

Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju je ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji. Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava.

 

Zagrijana rerna

 

Sada kada je omiljeno jelo spremno na posljednji korak važno je obratiti pozornost na to da rerna bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu i peći najmanje deset minuta.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI