spremni za međunarodno finale u splitu

Dodijeljene prve medalje za državne predstavnike Sportskih igara mladih

Sport 05.08.19, 13:54h

Dodijeljene prve medalje za državne predstavnike Sportskih igara mladih
Na postolja najljepše priče u BiH popeli su se dječaci i djevojčice koji su se pokazali kao najbolji u nogometu za kategoriju 2008. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi u obje konkurencije, kao i košarkaši za kategoriju 2003. godište i mlađi, također u muškoj i ženskoj konkurenciji

 

 


Devete BH Telecom Sportske igre mladih su, dodjelom medalja prvoj smjeni finalista, dobile i prve državne predstavnike za Međunarodno finale Igara u Splitu gdje će mali bh. reprezentativci odmjeriti snage sa mališanima iz Hrvatske i Srbije.

 


Coca-Cola SIM svečana dodjela medalja održala se sinoć u dvorani Mojmilo, a na postolja najljepše priče u Bosni i Hercegovini popeli su se dječaci i djevojčice koji su se pokazali kao najbolji u nogometu za kategoriju 2008. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi, u obje konkurencije, kao i košarkaši za kategoriju 2003. godište i mlađi, također u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

sportske-igre-mladih-2019-2

 
- Osvojili smo prvo mjesto u okviru Poli Cup-a, takmičenja u nogometu za mlađu konkurenciji. Mi se zaista nismo nadali ovolikom uspjehu. Došli smo da se izigramo i da se družimo, a evo sada smo uspjeli da se plasiramo i u Split. Bilo nam je super i jedva čekamo da se opet družimo - istakao je Faris Bajrić kapiten ekipe „Trulex“ iz Tuzle.

 
Posebno zanimljiva bila je finalna utakmica Coca-Cola Cup-a, takmičenja u nogometu za stariju kategoriju gdje su se našle ekipe „Samba“ iz Sarajeva i ekipa „Kost i koža“ iz Banovića. U konačnici, pobjedu su ostvarili dječaci iz Banovića ali su svoju radost podijelili sa protivničkom ekipom te istakli da su svi oni pobjednici.


- Svi smo mi pobjednici samim tim što smo stigli do finala. Čestitke ekipi „Samba“ i sve naše medalje trebaju jednako da sijaju - istakao je Dean Sliško, član ekipe „Kost i koža“ iz Banovića.


Prije uručenja medalja najboljima, odigrane su i finalne utakmice Kinder+Sport Cup-a takmičenja u košarci, a pred punom dvoranom Mojmilo, slavile su ekipe „Žuta podmornica“ iz Zenice u ženskoj, i „Marsovci“ iz Bratunca u muškoj konkurenciji.

 

sportske-igre-mladih-2019-1


Direktor regionalne direkcije BH Telecoma u Sarajevu, Kemal Avdagić uručio je košarkašima medalje ali i dres Real Madrida novoj mladoj Ambasdorici Igara, Milici Đokić iz Brčkog koja ima zadatak biti uzor mlađim sportskim generacijama SIM-ovaca te promovisati košarku kao ženski sport u cilju implementiranja projekta „Bitna Sam“ koje Igre promovišu uz finansijsku podršku USAID-a.


Među zvanicama na dodjeli medalja, bila je prisutna i Ivana Jovanović, predsjednica Direkcije Igara Srbije koja je pobjednicima Coca-Cola Cup-a, dodijelila medalje.  


Svi prisutni zabavili su se i uz Bingo All-star utakmicu u kojoj su snage odmjeriti pobjednici košarkaških mečeva, „Buba Vakuba ekipa“ u kojem su bili dječaci te „Viktor ekipa“ u kojoj su bile djevojčice, a kao bolje ovaj put ipak pokazale su se djevojčice.

 
Prva smjena finalista danas napušta glavni grad Bosne i Hercegovine, a u Sarajevo stižu finalisti odbojke, odbojke na pijesku, šaha, tenisa, stonog tenisa i rukometa, spremni za takmičenja i dobru zabavu. Svečana dodjela medalja za drugu smjenu finalista planirana je za 6.8.2019. godine sa početkom u 19h u dvorani Mojmilo, a takmičenja počinju danas u 16h u dvorani Gimnazije Dobrinja, SRC Halilovićći te dvorani Mojmilo.

 

sportske-igre-mladih-2019-4

 
U saradnji sa Gradom Sarajevo, Turističkom zajednicom KS i kompanijom Centrotrans-Eurolines, prva smjena finalista obišla je glavni grad Bosne i Hercegovine, a druga smjena finalista će zahvaljujući specijalnom partneru Igara, danas pored grada obići i Olimpijski muzej u Sarajevu te učiti o načelima olimpizma ali i sporta.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI