VIDEO/ kako zvuči moderna verzija sevdaha

Znate ga kao pjevača popularnih 'Legendi', sada je donio odluku karijere: Ivan Milinković u novom aranžmanu

Showbizz 04.08.19, 10:09h

Znate ga kao pjevača popularnih 'Legendi', sada je donio odluku karijere: Ivan Milinković u novom aranžmanu
,,Svenuće dunje” pjesma je koja predstavlja modernu verziju sevdaha, koja je rađena ciljano, kao pop numera obojena zvucima harmonike

 

 

Poznati estradni umjetnik, Ivan Milinković, odlučio je da karijeru nastavi kao solista. Posle višedecenijskog rada u beogradskom sastavu "Legende", pjevač je, kako se čini, donio odluku karijere. Publiku je obradovao sa dvije nove numere koje prati ekranizacija.


Prva pjesma ,,Ibar ust’o protiv brega“, urađena je u saradnji sa Dejanom Petrovićem i Big Bendom na muziku Dragana Nikolića, tekst Ivana Karaklića, uz aranžman Peđe Stojkovića. 

 


Tradicija, prepoznatljiva boja glasa i trubači, vrlo brzo našli su put do srca slušalaca.

 
- Kada donosite u životu odluke ove vrste, one su obavezujuće. Imate karijeru baziranu na kvalitetu, publika zna šta od Vas očekuje, time je i odgovornost koju nosim veća. Ni jednog trenutka se nisam dvoumio, želio sam da ispunim sopstvenu želju, obećanje dato majci, porodici i iznad svega da ispoštujem želje moje publike. Novi muzički projekat biće veliko iznenađenje za publiku, nadam se da ću ispuniti Vaša očekivanja. Sarajevo je grad koji voli pravu pjesmu, ima dušu, publika nesebično daruje ljubav. Vidimo se uskoro, svi ste pozvani da čujete ,,novog Ivana”, kaže Milinković za DEPO Portal.


Ivan se za saradnike u drugoj numeri odlučio za poznate autore, tvorce velikih hitova, Dušana Bačića i Bojana Dragojevića. ,,Svenuće dunje” pjesma je koja predstavlja modernu verziju sevdaha, koja je rađena ciljano, kao pop numera obojena zvucima harmonike.


- Od kraja septembra publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pjevao, uz pjesme koje su reference i najveći izazov za svakog pjevača. Sa publikom, uz moje nove pjesme, prelistavaću muzičke spomenare, sjetiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pjesme među kojima i sevdalinke! Uz muzičku podršku Peđe Stojkovića očekujte pregršt iznenađenja, od septembra, na kocertima pod nazivom “Veče sa Ivanom Milinkovićem”.Vidimo se i u Vašem gradu, dodaje radosno Milinković u zvaničnom saopštenju.

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI