Osumnjičena za podmetanje velikog požara kod Šibenika

Detalji o piromanki: Zaposlenica HAC-a prije dvije godine podmetnula čak sedam požara, evo zašto nije u zatvoru

Hronika 29.07.19, 12:30h

Detalji o piromanki: Zaposlenica HAC-a prije dvije godine podmetnula čak sedam požara, evo zašto nije u zatvoru
Neslužbeno se doznaje da je riječ zaposlenici HAC-a koja radi na na naplatnoj kućici Skradin od 2005. godine

 

 

 

 

Šibenska policija u nedjelju je utvrdila da je veliki požar, koji je u subotu buknuo na području Dubrave u okolici Šibenika, namjerno izazvan te je privela žensku osobu koju se sumnjiči da ga je podmetnula, prenosi Šibenski.hr.

 

Kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima direktno dovodi u vezu s izazivanjem velikog požara koji je buknuo u subotu oko 13,30 sati u Južnoj Dubravi kod Šibenika je još u tijeku, izvijestili su u ponedjeljak ujutro iz šibensko-kninske policije.

 

- Nakon dovršenog krim istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom blagovremeno ćemo obavijestiti javnost - kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

 

Prema neslužbenim informacijama, krim istraživanje se vrši nad istom ženom koja je u julu 2017. godine na području Dubrave, tačnije zaselaka Relje i Junakovići potpalila čak sedam požara. U policije su tada zaključili kako je žena bila u neubrojivom stanju.

 

Također, neslužbeno se doznaje da je riječ zaposlenici HAC-a koja radi na na naplatnoj kućici Skradin od 2005. godine.

 

Tada joj je kazna zatvora zamijenjena liječenjem na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Riječ je o već četvrtom velikom požaru na ovom području u samo pet godina.

 

Najveći požar od početka ovoga ljeta hrabri su vatrogasci i vojnici, njih više od dvije stotine, stavili pod kontrolu jutros uz pomoć kanadera i dara s neba - kiše koja je počela padati jučer ujutro.

 

Najteže stanje bilo je u biličkim zaseocima Mihaljevići, Slavice, Lugovići i Dulibići koji su se našli u vatrenom obruču. Potpomognuta jakim vjetrom promjenjiva smjera, ponegdje i orkanskim jugom, vatra je zahvatila područje od oko 900 hektara pa je neko vrijeme bila zatvorena i autocesta. Više je kuća bilo ugroženo, no samo je na jednoj štali malo nagorio krov.

 

Nadljudskim snagama svih koji su sudjelovali u gašenju, kuće su obranjene. Nažalost, četvorica vatrogasaca zadobila su lakše ozljede - uglavnom ogrebotine i manje opekline - koje su im sanirane na vrijeme.

 

(Sibenski.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI