Plivač demantovao optužbe

Skandal na Svjetskom prvenstvu: Osvajač bronzane medalje na OI priveden zbog seksualnog zlostavljanja

Hronika 28.07.19, 11:56h

Skandal na Svjetskom prvenstvu: Osvajač bronzane medalje na OI priveden zbog seksualnog zlostavljanja
Plivač je u pratnji advokata iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, no policija je objavila kako će tražiti zabranu putovanja plivača dok se cijeli slučaj ne istraži

 

Južnokorejska policija privela je stranog plivača zbog sumnje u seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu u Gwangjuu gdje se održava svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

 

Policija je objavila kako je 22-godišnji plivač uhapšen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 18-godišnje djevojke u klubu oko 3 sata u nedjelju.

 

Nisu željeli otkriti identitet plivača niti iz koje zemlje dolazi, dok je južnokorejska novinska agencija tek objavila kako se radi o osvajaču brončane medalja na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, prenosi Hina.

 

Plivač je u pratnji advokata iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, no policija je objavila kako će tražiti zabranu putovanja plivača dok se cijeli slučaj ne istraži.

 

Incident se dogodio 24 sata nakon što su dvije osobe poginule, a 10-ak ih je ozlijeđeno među kojima i nekoliko sudionika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu.

 

Obje osobe koje su poginule bili su državljani Južne Koreje.

 

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

 

Šef lokalne vatrogasne postrojbe Kim Young-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi koji se nalazio u klubu.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI