neugodno iskustvo

Oglasio se Kolašinac nakon oružanog napada u Londonu

Sport 26.07.19, 16:58h

Oglasio se Kolašinac nakon oružanog napada u Londonu
"Ozil je izgledao prestravljeno kao što bi izgledao bilo tko kada ga se napadne nožem. Činilo se kako je spašavao goli život, a to je vjerojatno i istina", izjava je jednog od svjedoka napada

 

Igrači engleskog nogometnog prvoligaša Arsenala Mesut Ozil i Sead Kolašinac doživjeli su oružani napad u četvrtak navečer u sjevernom Londonu iz kojeg su se srećom izvukli bez povreda.

 

Ozil i Kolašinac su se vozili i Ozilovu automobilu kada su ih blokirali motociklisti i napali ih noževima pokušavajući ih opljačkati. Kolašinac se suprostavio napadačima dok je Ozil spas potražio u obližnjem turskom restoranu iz kojega su istrčali uposlenici koji su pomogli Kolašincu u odbijanju napada.

 

"Ozil je izgledao prestravljeno kao što bi izgledao bilo tko kada ga se napadne nožem. Činilo se kako je spašavao goli život, a to je vjerojatno i istina", izjava je jednog od svjedoka napada.

 

"Dobili smo dojavu kako su osumnjičenici na motociklima pokušali opljačkati vozača automobila. Vozač i saputnik su uspjeli pobjeći neozlijeđeni do restorana Golden Green gdje su dali izjave službenim osobama. Nije bilo uhapšenih, a istraga se nastavlja", izjavio je glasnogovornik policije.

 

Danas se i na svom Facebook profilu obratio i Sead Kolašinac koji je postavio zajedničku fotografiju sa Mesutom Ozilom uz smiješak i poruku "Mislim da smo dobro. Hvala vam na vašim porukama". 


Na Twitteru se oglasio i poznati engleski novinar Piers Morgan koji je poznat kao veliki navijač Arsenala.

 

"Nevjerovatna hrabrost Kolašinca koji se obračunao s naoružanim razbojnicima. Spasio je Ozila od njih i da se ja pitam odmah bih mu dao kapetansku traku Arsenala", poručio je Morgan i našao na odobravanje komentatora.

 

BBC-jev novinar i nekadašnji nogometaš Garth Crook također je dao svoj komentar. On je Kolašinca opisao kao čovjeka koji je građen kao od cigle i ustvrdio da pljačkaši nisu imali sreće.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI