BROJ ULAZNICA OVE GODINE OGRANIČEN

U nedjelju 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta, dolaze skakači iz cijele regije

Sport 26.07.19, 14:45h

U nedjelju 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta, dolaze skakači iz cijele regije
Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i mnogi drugi sponzori

 

 

Tradicionalni 453. visinski skokovi sa Starog mosta, koji će okupiti brojne skakače iz Mostara, ali i cijele regije, održat će se u nedjelju, 28. srpnja, u Mostaru s početkom u 16 sati.

 

Glasnogovornik Kluba skakača "Mostari" Saša Oručević kazao je kako broj skakača još uvijek nije poznat.

 

- Ovo će biti dosta posjećeni skokovi, velik broj skakača dolazi iz cijele regije, ali konačan broj natjecatelja ćemo znati tek u nedjelju nakon 12 sati, odnosno kada se završe liječnički pregledi - kazao je Oručević.

 

Dodao je također kako će se osim tradicionalnih skokova upriličiti i dosta popratnih sadržaja.

 

- I ove godine posjetitelji će piti kavu iz Vispak džezve, koja iduće godine slavi 15. godišnjicu od ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda. Isto tako, otvara se i nova atrakcija, odnosno zip line, čija je polazna točka na Lučkom mostu, a odredište je plato ispod Starog mosta - kazao je Oručević.

 

Osim navedenoga, dodaje Oručević, u sklopu ove manifestacije bit će organiziran i turnir u tavli, premijerno će se prikazati i dokumentarac Jimmyja Jamesa pod nazivom Antifašizam, planiran je i koncert te promocija novog albuma Mo Army benda, a manifestacija će se završiti tradicionalnom bakljadom.

 

Predsjednik Kluba skakača "Mostari" Semir Drljević istaknuo je kako su skokovi sa Starog mosta neprocjenjivi.

 

- Imamo nematerijalnu kulturnu baštinu koju ne možemo staviti na vagu i koju ne možemo staviti u novčanice niti izbrojati. Ova tradiciju koju mi njegujemo je neprocjenjiva, a svemu drugome se zna cijena - kazao je Drljević.

 

Naveo je i to kako će organizacija samih skokova ove godine ograničiti broj ulaznica.

 

- Maksimalni kapacitet je oko 6 000 ljudi i vrlo smo ograničeni jer ne možemo dozvoliti da se, kao u slučaju nekih koncerata, proda 20 000 karata, a zapravo ne može ući ni četvrtina njih - kazao je Drljević.

 

Dodao je kako Stari most, osim što je spomenik mira u svijetu, za članove Kluba predstavlja i simbol "bijele magije".

 

- Kako vjerujemo u simbole 'bijele magije', isto tako vjerujemo i u 'crnu magiju' koja je zadnjih godina radi cjelokupnog stanja u državi, ali i Mostaru pogotovo, došla ispod, iznad i oko Mosta, a radi se o smeću, prljavštini, nečistoći i otrovima. To ipak ne brine skakače, oni kažu da će skakati i u piralen ako treba - kazao je Drljević.

 

Imena članova žirija, kaže Drljević, još nisu poznata zbog specifičnosti situacije.

 

- Naime, ovo je jedinstvena situacija koja se događa samo jednom u našem vremenu, a u kojoj prvak stiže prvaka, odnosno Lorens Listo u slučaju pobjede stiže rekord Emira Balića tako da još nismo odlučili o žiriju - kazao je Drljević.

 

Legendarni skakač i rekorder po broju pobjeda na skokovima sa Starog mosta Emir Balić kazao je kako u skokovima Lorensa Liste vidi sebe.

 

- On je odličan čovjek i odličan skakač, i iako je rekao kako će se, nakon što izjednači moj rekord od 13 pobjeda, povući iz natjecateljskog dijela da me ne povrijedi, što za mene predstavlja veliki kompliment, ja bih svakako volio da se on i nakon 13. pobjede nastavi natjecati - kazao je Balić.

 

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i mnogi drugi sponzori.

 

 

(Fena/ad)

 

BLIN
KOMENTARI