FOTO/ DIREKTORICA KCUS-A ŠUTI, ALI IMA PORUKU

Ko govori istinu, a ko ne: Da li je ovo dokaz da je Elmedin Konaković nekada Sebiju Izetbegović 'u zvijezde dizao'?!

Front 24.07.19, 20:20h

Ko govori istinu, a ko ne: Da li je ovo dokaz da je Elmedin Konaković nekada Sebiju Izetbegović 'u zvijezde dizao'?!
I dok se lider "Naroda i pravde" neumorno oglašava putem medija, ali i svog Facebook profila, dr. Sebija Izetbegović za sada ne istupa u javnosti. Međutim, na njenoj oficijelnoj FB stranici jedna fotografija jasan je komentar na Konakovićeve tvrdnje

 


Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ponovo je ovih dana iznimno glasan u kritikovanju stranke kojoj je nekada pripadao, što između ostalog opravdava i upornim tvrdnjama da je tokom dvije godine mandata došao do "frapantnih podataka" o kriminalu SDA, o čemu, kako stalno ističe, sada javno progovara. 


Komentarišući i napise medija i javnosti da je i o radu generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović nekada imao pozitivno mišljenje, Konaković tvrdi:


- Moji problemi u shvatanju kako to radi profesorica Izetbegović počinju kada mi se počinju obraćati ljekari sa informacijama koje govore u prilog tome da se gore dešava strašna autokratija, da je veliki mobing. Kada njena politička ambicija raste, profesorica Izetbegović doživljava SDA u jednom trenutku kao način ostvarivanja svih svojih interesa i rastu joj politički interesi, što u stranci proizvodi probleme, a mali broj ljudi to njoj smije reći. 


I dok se lider "Naroda i pravde" neumorno oglašava putem medija, ali i svog Facebook profila, dr. Sebija Izetbegović za sada ne istupa u javnosti. Međutim, na njenoj oficijelnoj FB stranici jedna fotografija jasan je komentar na Konakovićeve tvrdnje.


Kako se može zaključiti iz priloženenog, riječ je o screenshotu Konakovićeve SMS poruke, u kojoj se navodi: 


"Pozdrav, nadam se neće biti nikakvih rezanja mojih izjava, posebno ne onog dijela gdje hvalim gdju Izetbegović."

 


No nije jasno o kojim izjavama se radi i za koji medij su date, kao ni kada je ova poruka nastala... Ili je, pak, riječ o ironičnom komentaru bivšeg stranačkog kolege?!

 

Iz prethodnog iskustva javnost može biti sigurna da će akteri najnovijeg sukoba uskoro razjasniti i tu dilemu, te da će se žustra rasprava na relaciji Konaković - Izetbegović nastaviti i narednih dana. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


       

 

 

BLIN
KOMENTARI