Opet o Izetbegovićima

Konaković: Neću pokazivati Sebijine poruke, ali vrlo moguće da hoću Bakirove

Front 24.07.19, 16:42h

Konaković: Neću pokazivati Sebijine poruke, ali vrlo moguće da hoću Bakirove
Dodao je kako je bio jedan od rijetkih koji je smio davati savjete Sebiji Izetbegović i da bi volio da ga "Izetbegovići" uvuku u pokazivanje poruka koje su razmjenjivali

 

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo na pitanje reportera N1 kako komentariše navode da je drugačije govorio dok je bio u Stranci demokratske akcije kazao je kako je nakon dvije godine SDA mandata došao do "frapantnih podataka" o kriminalu. Komentarisao je i napise medija i javnosti da je o radu generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović nekada imao pozitivno mišljenje.


"Nakon druge godine svog mandata, radeći posao premijera došao sam do podataka frapantih koji pokazuju strašan koncept kriminala pogotovo u segmentu komunalne privrede, poslušnih direktora koji daju tendere stranačkim kolegama i sl.", objasnio je Konaković rekavši da je najavio borbu protiv imenovanja i korupcije nakon što je to uvidio:


"Neke frontove smo pobijedili i dobili bitke. SDA je to shvatila i smijenila me. Ja sam kao premijer SDA pokušao unutar SDA nešto što nikada niko nije."


Istakao je i da se "šestorka" u KS čini stabilnom te da dominira interes građana kada je u pitanju borba protiv korupcije i kriminala potcrtavajući da SDA neće uspjeti da se nametne u ovom Kantonu:


"Čini mi se da već dugo SDA ne uspjeva nametnuti ono što uspjeva i u Zenici, i Tuzli. Ne uspjeva ni prepasti, ni zaplašiti, ni kupiti. Ubijeđen sam da će tako biti do kraja ovog mandata."

 

Takođe je komentarisao razne navode da je i o Sebiji Izetbegović nekada imao drugačije mišljenje:

 

"Moji problemi u shvatanju kako to radi profesorica Izetbegović počinju kada mi se počinju obraćati ljekari sa informacijama koje govore u prilog tome da se gore dešava strašna autokratija, da je veliki mobing. Kada njena politička ambicija raste, profesorica Izetbegović doživljava SDA u jednom trenutku kao način ostvarivanja svih svojih interesa i rastu joj politički interesi, što u stranci proizvodi probleme, a mali broj ljudi to njoj smije reći."


Dodao je kako je bio jedan od rijetkih koji je smio davati savjete Sebiji Izetbegović i da bi volio da ga "Izetbegovići" uvuku u pokazivanje poruka koje su razmjenjivali.


"Volio bih da pokaže poruke, šta sam joj pisao kada je otišao dječiji kardio-hirurg sa KCUS-a. Šta sam joj pisao i govorio kada su mi se požalili ljekari ortopedi koji su možda simbol njenog obračuna sa ljudima. Kada krenete na Gavrankapetanovića, Tanovića, Biščevića, Maksića koji su doajeni i najbolji su u svome poslu, zato što vam nisu poslušnici, ja sam tu promijenio potpuno mišljenje o tome šta ona gore radi i to potkrijepio nizom dokaza", kazao je Konaković.


"Nije džentlmenski da pokazujem njene poruke i neću to raditi, ali vrlo moguće da hoću njegove. Ja to nisam radio, nekako mi je bilo bezveze, ali čini se da oni nameću jedan novi koncept komuniciranja za koji sam ja vrlo spreman", kazao je.


Ranije je rekao da na jednom predmetu, koji matematički mogu da rade dva čovjeka, ima 22 profesora te da rade sedamnaestinu norme. Poenta je u tome, naglašava Konaković, što svi ti profesori imaju ravnopravnu ulogu u naučno-nastavničkom vijeću:


"Time je Izetbegović uspjela okupirat kompletnu akademsku zajednicu u oblasti zdravstva takao što na medicini i hirurgiji sjedi 42 čovjeka u naučno-nastavnom vijeću koje donosi ozbiljne odluke. Ona time ima punu kontrolu. Uspjela je izlobirati i dobiti poslušnost dekanese."


Dodao je da na Medicinskom fakultetu postoje profesori koji zaista rade svoj posao ali da nisu plaćeni u skladu sa tim, pogotovo kada se uporede sa onima koji "dižu ruke" kada je potrebno.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI