šokantno svjedočenje s jadrana

Kapetan gledao kako kruzeri po Zlatnom ratu ispuštaju fekalije i sve opisao: 'Bezbrižno se valjuškaju...'

Hronika 22.07.19, 18:09h

Kapetan gledao kako kruzeri po Zlatnom ratu ispuštaju fekalije i sve opisao: 'Bezbrižno se valjuškaju...'
Kao drugo, ovaj članak je nepristran, pišem ga kao Boljanin i posmatrač i turista (ne živim cijelu godinu u Bolu, pa prema nekima nemam pravo glasa) - napisao je kapetan Karmelić

 

 

Portal Bol.info objavio je pismo svog čitaoca, kapetana Ivice Karmelića, koji je ispričao kako je u subotu svjedočio ispuštanju fekalija s kruzera usidrenih nedaleko od obale Bola na Braču.

 

- Kao prvo, čitateljima se ispričavam radi ovakvog naslova, nemojte ga smatrati vulgarnim i uvredljivim, jer doslovno opisuje činjenično stanje, a i jednostavno ne znam kako bi se drugačije to formuliralo (originalni naslov teksta bio je ''Jadno more, ko te se**'').

 

Kao drugo, ovaj članak je nepristran, pišem ga kao Boljanin i posmatrač i turista (ne živim cijelu godinu u Bolu, pa prema nekima nemam pravo glasa). Ne pripadam nijednoj političkoj stranci, ne naginjem nijednoj političkoj struji, ne bavim se turizmom niti imam bilo kakvih osobnih interesa, e, još da napomenem, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna - piše Karmelić.

 

A onda je opisao ono što je vidio.

 

- 20. jula 2019. godine, subota… svjedočio sam, onako na oko, brojci od 15-tak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata… isto tako i direktnom ispuštanju fekalija s kruzera, te posmatranju i vizuelnoj analizi boja i oblika istih, koji su se bezbrižno valjuškali na “morskome plavom žalu, gdje čarlija vjetrić mio” sa zapadne strane Zlatnog rata. Čak je i žalo u moru, dokle pogled seže, poprimilo obraštaj i sivu boju naslaga fekalnih algi…o raznoraznim mirisima neću, to ostavljam Vašoj mašti na volju.

 

Kao nesvrstani posmatrač mogu samo reći da je strategijom razvoja bolskog turizma stvoren jedan veliki sveopći HAOS, koji očito pojedincima odgovara i u njemu plivaju ko riba u moru, ne gledajući pritom na nepovratnu štetu koja se čini i koja je već učinjena, jer čini mi se da je ovo zadnji trzaj da se nešto pokrene s mjesta i ide nabolje, jer ovakvim načinom rada i drobljenja svega i svašta u isti lonac, ne piše nam se dobro… - naveo je.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI