Foto/ Vrtoglave cifre

Cijene doručka iz restorana na Hvaru šokirale turiste: Biste li ovoliko izdvojili za tost ili musli?

Hronika 22.07.19, 09:00h

Cijene doručka iz restorana na Hvaru šokirale turiste: Biste li ovoliko izdvojili za tost ili musli?
Evo zbog čega nam brojni turisti dolaze tri puta: prvi put, zadnji put i nikad više. Ovo je osvanulo ispred jednog najprosječnijeg restorana na Hvaru, napisala je Vesna uz fotografiju

 

Kao i svake godine i ovo ljeto društvenim mrežama kruže razni cjenici i veliki računi nad kojima se neki snebivaju dok ih drugi brane, piše Index.

 

Prošli mjesec na Facebook grupi Protiv poreza osvanula je tako fotografija cjenika iz jednog hrvatskog restorana kojem je vlasnik dodao popis taksi koje plaća državi koja je mnoge posvađala, a od jutros ekipa na Fejsu žustro raspravlja oko cjenika doručka jednog restorana na Hvaru.

 

Novinarka Vesna Kljajić objavila je fotografiju cjenika s Hvara koja je izazvala brojne reakcije, a bit će vam jasno zašto, čim vidite cijene na njemu. "Evo zbog čega nam brojni turisti dolaze tri puta: prvi put, zadnji put i nikad više. Ovo je osvanulo ispred jednog najprosječnijeg restorana na Hvaru", napisala je Vesna uz fotografiju.

 

Za doručak koji se poslužuje od 8 - 12 sati treba izdvojiti najmanje 110 kuna (oko 30 KM), za što možete dobiti omlet sa šparogama. Za musle na hvarskoj rivi treba izdvojiti 120 kuna (oko 32 KM), a za isti iznos možete pojesti i tost. Za jaja Benedict u dotičnom restoranu treba izdvojiti čak 180 kuna (oko 48 KM). Na cjeniku je navedeno i da je u svaki doručak uključen svježi sok od narandže i kafa.

 

Šta vi mislite?

 

dorucak-cijene-hvar

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI