Svaki njihov korak se zna

Bh. sportisti u ženskim raljama: Seks-afere, prevare, pomirenja, tužbe...

Sport 21.07.19, 19:04h

Bh. sportisti u ženskim raljama: Seks-afere, prevare, pomirenja, tužbe...
Nažalost, imao sam tu situaciju u dugoj vezi i to me u životu potreslo. Djevojka me prevarila, kazao Spahić

 

Javne ličnosti, skoro po pravilu, posmatrane su kroz lupu javnosti. Svaki njihov korak se zna. A tek kada su afere i kojekakvi skandali u pitanju, prevare, svađe, prekidi, razvodi... A sportisti su pri vrhu ljestvice zanimanja, piše Avaz.


Seks-skandal koji je digao čitav region na noge i o kojem se i danas priča jeste onaj s bivšim bh. reprezentativcem Ognjenom Vranješom i srbijanskom pjevačicom Jelenom Karleušom. Čak su počeli dijeliti nadimak - mali i mala od skandala. U Vranješevom životu sport je tada spao na drugo mjesto, dok su tron preuzela višemjesečna prepucavanja preko društvenih mreža između njega i Karleuše. Fotografije intimnih dijelova tijela, prepiske razgovora, ljubavne izjave, sve je dospjelo u javnost. I srozalo Vranješovu karijeru. Otad zvanično više nije dio bh. reprezentacije. Osim toga, supruga Danijela ga je ostavila, a još se špekulira o razvodu Karleuše od fudbalera Duška Tošića.

 

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nije imao većih ispada, ali sama činjenica da ga povezuju s brojnim djevojkama dovoljna je da njegovi izuzetni uspjesi na teniskim terenima ne budu više primat. 

 

dejana-zivkovic-damir-dzumhur

 

Srbijanska manekenka Dejana Živković, pjevačica Rialda Karahasanović, blogerica Zorannah, Sofija Milošević, samo su neke od onih čija se imena pojavljuju uz Džumhurovo. Vezu sa Živković Damir je potvrdio. Ali naišla je na neodobravanje javnosti zbog činjenice da se Živković zabavljala, između ostalih, s ozloglašenim vođom "škaljarskog klana" Jovicom Vukotićem. A nakon neuspjele romanse s našim teniserom, navodno se pomirila s Vukotićem.

 

Rialda Karahasanović nam je, također, potvrdila vezu s Džumhurom, ali je bila kratkog daha. No, teniser nije gubio vrijeme. Nakon što se na svadbi fudbalera Anela Hadžića pojavio sa srbijanskom blogericom Zorannah, društvene mreže i portali gorjeli su od naslova poput "Zorannah zbog Bosanca ostavila hrvatskog bogataša". No, oboje su demantirali ovo, kazavši da su dobri prijatelji.

 

Oni koji su decenijama dio javne scene u BiH naučili su kriti privatni život. No, u jednom od intervjua koje je Emir Spahić, nekadašnji kapiten reprezentacije BiH dao, priznao je da je bio prevaren.

 

- Prevaru ne bih oprostio. Nažalost, imao sam tu situaciju u dugoj vezi i to me u životu potreslo. Djevojka me prevarila. Tada sam čak i na sportskom planu imao dosta problema i mislim da je to sve bilo povezano s tim. Još kada sam to otkrio za osobu za koju sam se najviše u životu bio vezao. Ispala je slučajna situacija, zato bih zahvalio kolegi iz reprezentacije, hvala mu velika, on će se prepoznati ko je. Hvala mu zato što mi je otvorio oči - kazao je svojevremeno Spahić.

 

Golman Kenan Hasagić nedavno se drugi put oženio, i to manekenkom Aminkom Sivac, koja je mlađa od njega 15 godina. Ali to je već ustaljeno jer su mu i ranije djevojke bile mlađe. Od bivše djevojke Delile Softić bio je stariji deset godina. 

 

Iza sebe ima brak s Dijanom Jelačić, unukom pokojnog Gojka Jelačića, vlasnika poznatog restorana “Kod Gojka” u Jablanici. S njim ima tri kćerke Ildu, Iman i Inam. Krajem 2009. godine potvrdio je da je njihovom braku došao kraj i da su se razveli. Međutim, postoje priče po sarajevskim kuloarima da je do razvoda došlo zbog toga što je Hasagić prevario tadašnju suprugu, što je ona vidjela svojim očima. 

 

Seks-skandal u koji je bio umiješan jedan od najpoznatijih fubalera na svijetu David Beckham prije skoro deset godina potresao je cijeli svijet. On je suprugu Victoriju varao s Irmom Nici , koja je porijeklom iz BiH. Navodno joj je za noć provedenu s njom plaćao velike sume novca, a bilo je više takvih noći. Kada je Irma istupila u javnost s ovim informacijama, Beckham je podnio tužbu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI