inspirativna priča iz susjedstva

Kako je mladi par iz Hrvatske obišao 11 zemalja za skoro nula kuna: 'Nikad se nisam osjećala više živom'

Lifestyle 14.07.19, 17:38h

Kako je mladi par iz Hrvatske obišao 11 zemalja za skoro nula kuna: 'Nikad se nisam osjećala više živom'
Svijet je postao puno manje mjesto od kad su dostupniji jeftiniji letovi i od kad su društvene mreže preuzele glavnu riječ u životima mladih (ali i onih nešto starijih)

 

"Svijet je kao knjiga, a onaj tko ne putuje pročita samo prvu stranicu”, moto je mnogih strastvenih “čitača”, kojih u posljednje vrijeme ima sve više.

 

Svijet je postao puno manje mjesto od kad su dostupniji jeftiniji letovi i od kad su društvene mreže preuzele glavnu riječ u životima mladih (ali i onih nešto starijih). Bombardirani smo savršenim slikama s putovanja, savjetima iskusnijih putnika, putopisima, prijedlozima kamo otputovati. Kako uopće ostati imun i ne poželjeti iz ovih stopa odletjeti negdje daleko?

 

Upravo je to bilo u glavama mladog para, Šime Šimičevića i Yvette Kalaba, kad su se odlučili, samo nekoliko mjeseci nakon povratka s putovanja iz Amerike, prijaviti na Work & Holiday vizu za daleki Novi Zeland.

 

- Na svu sreću oboje smo dobili vizu i naš san se polako počeo pretvarati u stvarnost. Iako u tom trenu nismo bili ni svjesni u što se upuštamo, znali smo da će nam to na jedan način obilježiti život. Ta vrsta vize traje godinu dana, stoga je naš plan bio da cijelu tu godinu provedemo na Novom Zelandu te se nakon toga vratimo kući, u Hrvatsku. Planirali smo, ako pri povratku budemo imali dovoljno novca, stati u jednu od azijskih zemalja. Taj se plan totalno izjalovio, na našu sreću - uz široki osmijeh Šime nam započinje njihovu životnu avanturu.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI