Ne propustite odličnu ponudu

Šta otkriva analiza krvi: Uz jedan od panela BioMedicaLab laboratorije pobrinite se za svoje zdravlje

Lifestyle 14.07.19, 09:32h

Šta otkriva analiza krvi: Uz jedan od panela BioMedicaLab laboratorije pobrinite se za svoje zdravlje
Važno je napomenuti da i prilikom davanja krvi i urina na analizu treba poštovati određena pravila kako bi rezultati bili što precizniji

 

Laboratorijske analize krvi i urina ukazuju na patološka stanja pojedinih organa. Kada imamo situacija da veći broj analiza odstupa od referentnih vrijednosti to govori o ozbiljnijoj kliničkoj slici jednog oboljenja. 


Ukoliko je vrijednosti sedimentacije eritrocita (Se) povišena to najčešće ukazuje na akutne i hronične bolesti prije svega zapaljenja različite etiologije i različitih organa, ali i maligne bolesti. 

 

biomedicalab-2


Kao dopunska analiza se radi CRP.


Osnovni biohemijski nalazi također ukazuju na pojedine bolesti i to povišena glukoza u krvi na dijabetes melitus, urea i kreatinin na bolesti bubrega, a bilirubin  ukazuje na bolest jetre različite etiologije.

 

biomedicalab-3


Transaminaze (AST, ALT) ukazuju na bolest jetre zbog povećanog unosa alkohola, gaziranih napitaka, ali i nekih lijekova, dok holesterol i trigliceridi ukazuju prije svega na nepravilnu ishranu i povećan unos masti. 


Važno je napomenuti da i prilikom davanja krvi i urina na analizu treba poštovati određena pravila kako bi rezultati bili što precizniji. Tako 12 sati prije vađenja krvi ne treba uzimati hranu, dok mogu da se piju voda i čajevi, ali bez šećera. Ujutro prije vađenja krvi ne smije se ništa jesti, piti, pušiti niti uzimati lijekovi. 

 

biomedicalab-1


U BioMedicaLab laboratoriji u centru i na Otoci, u ponudi su dva panela “Volim Sebe” i “Volim Sebe XL”. 

 

biomedicalab-1


Slavite sebe! Jer ako nećete vi, ko će? A kada to naučimo, onda će nas i drugi slaviti.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI