oduševit ćete se

Danas skuhajte najsočniji i najkremastiji krompir ikad: Recept je prejednostavan!

Auto & Dom 13.07.19, 09:37h

Danas skuhajte najsočniji i najkremastiji krompir ikad: Recept je prejednostavan!
Da biste pripremili posve drugačiji, najukusniji kuhani krompir nisu vam potrebne nikakve posebne sprave niti namirnice

 

Mekan, sočan i kremast kuhani krompir postat će vaš omiljeni prilog nakon što ga pripremite na jedan sasvim poseban način. 

 

Kuhani krompir ponekad može biti presuh i dosadan pa ga zato najčešće pretvaramo u pire ili dovršavamo na tavi. Da biste pripremili posve drugačiji, najukusniji kuhani krompir nisu vam potrebne nikakve posebne sprave niti namirnice.

 

Dovoljni će biti tek krompir, luk, lovorov list, maslac, sol i papar. U vodu stavite cijeli manji ili nasjeckani veći krompir, dodajte mu jedan režanj luka, jedan lovorov list i nekoliko zrna crnog papra. 

Dodajte hladnu vodu, začinite soli i stavite da se kuha na srednjoj vatri. Je li krumpir gotov provjerite tako da u njega zabodete vilicu ili čačkalicu. 

 

Unutrašnjost mora biti mehka, no pazite da ga ne prekuhate kako se krompir ne bi raspao. Kada je kuhan, ocijedite ga i izvadite sve dodatke koji su se kuhali uz krompir.

 

Prepolovite još vrući krompir, dodajte mu dvije do četiri kašike maslaca sobne temperature pa začinite soli i paprom, piše gastro.24sata.hr.

 

To je sve, za mehak, podatan i sočan prilog potrebna je tek mala intervencija u klasičnu pripremu kuhanog krompira, a upravo ona donijet će sjajne promjene koje će vas u potpunosti osvojiti. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI