Objasnili šta se desilo

Oglasio se SDP: Mi ne učestvujemo u vlasti u Tuzlanskom kantonu

Front 12.07.19, 19:03h

Oglasio se SDP: Mi ne učestvujemo u vlasti u Tuzlanskom kantonu
Iz SDP-a navode da su zbog ovakvih odluka raspušteni organi KO SDP Tuzla

 

Kantonalni odbor SDP BiH uputio je saopštenje u kojem su naveli da ne učestvuju u vlasti u Tuzlanskom kantonu, da nisu dio većine - te da će klub njihovih poslanika nastaviti da djeluje kao konstruktivna opozicija.

 

"Na današnjem nastavku Konstituirajuće sjednice Skupštine TK, dva (2) su poslanika iz Kluba SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona Žarko Vujović i Husein Tokić u privatnoj režiji njih dvojice i njihovih mentora, a ne ispred SDP-a, zbog samo njima znanih razloga podržali novu uspostavljenu skupštinsku većinu, čime su samo potvrdili naše ranije sumnje o njihovom interesnom dogovaranju sa SDA i nestatutarnom politikom djelovanju", navode u saopštenju.

 

Iz SDP-a navode da su zbog ovakvih odluka raspušteni organi KO SDP Tuzla.

 

"Navedena dva poslanika su zbog nestatutarnog djelovanja u Skupštini TK danas isključeni iz sastava Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini TK. Pokrenuta je hitna procedura za njihovo isključenje iz članstva SDP BiH koja je u nadležnosti Povjereništva Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona", saopćeno je iz SDP-a.

 

"SDP BiH će i zvanično tražiti od zastupnika Žarka Vujovića i Huseina Tokića da, ako imaju imalo morala, vrate mandate SDP-u, jer su ih dobili preko SDP-ove liste kandidata. Nakon njihovog očitovanja po tom pitanju i ishoda kakva će njihova odluka biti, SDP BiH će donijeti konačan stav", poručuju iz ove stranke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

 

BLIN
KOMENTARI