Uoči fudbalskog spektakla

Navijač Heartsa upozorio navijače Celtica: Sarajlije su prijateljski nastrojeni, ali se sigurno ne želite 'kačiti' sa njima

Sport 08.07.19, 09:21h

Navijač Heartsa upozorio navijače Celtica: Sarajlije su prijateljski nastrojeni, ali se sigurno ne želite 'kačiti' sa njima
Sarajevo i Celtic sastat će se u dvomeču prvog pretkola Lige prvaka

 

Prva utakmica na programu je u utorak, 9. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase, a navijače Sarajeva očekuje istinski fudbalski spektakl, piše Oslobođenje.

 

Njemu će definitivno pridonijeti i navijači Celtica kojima je ovo odlična prilika da upoznaju glavni grad Bosne i Hercegovine, ali i njegove stanovnike.

 

Otkako su voljom žrijeba spojena ova dva kluba navijači Sarajeva i Celtica uglavnom u dobroj i prijateljskoj atmosferi dočekuju ovaj meč, a to su potvrdile i brojni njihovi razgovori na internet forumumima i društvenim mrežama.

 

Na najavu jednog navijača Celtica da dolazi u Sarajevo na utakmicu ova dva kluba osvrnuo se i jedan navijač Heartsa koji je u samo nekoliko riječi sumirao svoje iskustvo u glavnom gradu BiH.

 

twitter-navijaci-celtica

 

Podsjetimo, Hearts je gostovao u Sarajevu davne 2003. godine kada se sastao sa Željezničarom u okviru prvog kola Kupa UEFA, a ovako je jedan navijač škotskog kluba prokomentarisao svoj boravak tada.

 

"Bio sam tu kada je Hearts igrao, Sarajevo je predivan grad, ali gdje god da se okreneš tužna su podsjećanja na ono što se desilo", napisao je Kenny Taylor aludirajući na agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

 

"Ljudi su izuzetno prijateljski nastrojeni, ali budite sigurni da ne želite da se kačite sa njima", napisao je on.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI