FOTO/ 200 umjetnika na sceni

Veliki muzičko-scenski spektakl 30. novembra u Skenderiji: Čuvena 'Carmina Burana' stiže pred sarajevsku publiku

Kultura 20.11.19, 12:37h

Veliki muzičko-scenski spektakl 30. novembra u Skenderiji: Čuvena 'Carmina Burana' stiže pred sarajevsku publiku
Uz goste Nacionalne Opere i Baleta Republike Sjeverne Makedonije nastupit će i bosanskohercegovački umjetnici i dječiji horovi, a sve pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića

 

Organizatori i izvođači najavili veličanstvenu „Carminu Buranu“ ansambla Državne Opere i Baleta iz Republike Sjeverne Makedonije, a koja će se održati 30. novembra 2019. godine u dvorani „Mirza Delibašić“ u Skenderiji.


Organizatori su Fondacija za kulturu i obrazovanje „Amadeus i maestro Emir Nuhanović, te direktor Državne Opere i Baleta Sjeverne Makedonije, profesor Vasko Ristov. Najavili su muzičko-scenski spektakl, popularnu „Carminu Buranu“ u Sarajevu, uz učešće više od 200 umjetnika, orkestra, baleta, opernih i baletnih solista iz Sjeverne Makedonije, BiH, Turske, Portugala, Rusije, Srbije.

 

carmina-burana-1-1


Realizacija i postavka čuvene opere okupila je izvrsne umjetnike - scenograf je Miodrag Tabački iz Srbije, koreografiju i libreto potpisuje znameniti Can Arslan iz Turske, baletni kostimograf je Gizem Betil iz Turske, operni kostimograf je Elena Doncheva iz Sjeverna Makedonije, odakle dolazi i režiser Dejan Proshev.


Uz goste Nacionalne Opere i Baleta Republike Sjeverne Makedonije nastupit će i bosanskohercegovački umjetnici i dječiji horovi, a sve pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića.

 

carmina-burana-plakat-a4-1-1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI