Osumnjičeni za zločin nad 15-mjesečnim djetetom

Ostaju u pritvoru: Tuzlak Nermin Šišić i Podgoričanka Jelena Jovović brisali krv sa zidova da prikriju ubistvo sina

Hronika 30.06.19, 19:06h

Ostaju u pritvoru: Tuzlak Nermin Šišić i Podgoričanka Jelena Jovović brisali krv sa zidova da prikriju ubistvo sina
U rješenju Apelacionog suda navedeno je da postoji osnovana sumnja da je Jovović sa Šišićem ubila dijete od 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali u više navrata čupajući ga za uši i udarajući ga po licu

 

Osumnjičeni za ubistvo 15-mjesečnog Pavla J., Jelena Jovović iz Podgorice i Nermin Šišić iz Tuzle, ostaće u pritvoru zbog sumnje da su počinili taj zločin.

 

Jovovićeva, majka ubijenog đečaka, i njen vanbračni partner optuženi su za teško ubistvo, a pritvor im je od hapšenja određen i produžavan zbog opasnosti od bjekstva i težine djela.

 

Branilac Jelene Jovović uložio je žalbu na odluku Višeg suda o produženju pritvora, tražeći da joj se izrekne druga mjera kako bi joj bilo omogućeno da se brani sa slobode.

 

U rješenju Apelacionog suda navedeno je da postoji osnovana sumnja da je Jovović sa Šišićem ubila dijete od 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali u više navrata čupajući ga za uši i udarajući ga po licu.

 

U kući u kojoj su živjeli, u podgoričkom Zabjelu, 4. februara prošle godine, prema navodima optužnice, bebi su zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške i po život opasne povrede.

 

Jovovićeva se tereti i da je za to vrijeme palila usisivač kako komšije, koje su se prethodno raspitivale o porijeklu dečakovih povreda, ne bi čule plač.

 

U odluci suda navedeno je i da su nakon toga oboje krpama brisali tragove krvi djeteta sa zidova.

 

“Dijete, koje je već bilo lošeg zdravstvenog stanja, potom su zajedno izveli iz kuće i sa njim se uputili ka brdu Ljuboviću. Kada su uočili da su primijećeni, zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće, uz izgovor da je djetetu pozlilo, pozvali su hitnu službu koja je dječaka transportovala na Institut za bolesti djece KCCG, gdje je usljed teških povreda preminuo dana 5. februara 2018. godine”, piše u odluci Apelacionog suda.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI