Neđeljko Popadić iz Srpca u Ilijanu ispalio četiri hica

Za ubistvo snahe osuđen na 12 godina zatvora: Smetalo mu što izlazi s prijateljicama, a on nema ručka

Hronika 24.06.19, 08:17h

Za ubistvo snahe osuđen na 12 godina zatvora: Smetalo mu što izlazi s prijateljicama, a on nema ručka
Ilijana Popadić nije bila zaposlena, a iza nje su ostali kćerka i sin o kojima se brinula, budući da joj suprug radi u Njemačkoj. Nezvanično se saznaje da je cijela porodica planirala da se tamo preseli

 

 

Neđeljko Popadić (67) iz Sitneša kod Srpca osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 12 godina zatvora zbog ubistva snahe Ilijane Popadić (41) u koju je ispalio četiri hica iz pištolja.

 

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Popadić sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci. Time je u potpunosti priznao sve navode optužnice i prihvatio dugogodišnju zatvorsku kaznu.

 

Zločin se dogodio 31. marta oko 19.30 časova u njihovoj porodičnoj kući u Sitnešima kod Srpca. U optužnici se navodi da je Popadić nakon kraće svađe sa snahom otišao na sprat kuće i iz spavaće sobe uzeo pištolj "Češka zbrojovka M-83 Browning", kalibra 7,65 mm. Potom je sišao u prizemlje gdje se nalazila Ilijana i u nju ispalio četiri hica. Prva tri hica pogodila su je u stomak, nadlakticu i grudi, te leđa. Usljed ranjavanja nesrećna žena je pala i optuženi joj je potom prišao i "ovjerio" je hicem u tjemeni dio glave.

 

Inače, Popadić je godinama živio i radio u Njemačkoj, gdje mu se nalazi i sin Drago, suprug ubijene Ilijane. Neđeljko je povremeno dolazio u rodne Sitneše, a tako je bilo i par dana prije zločina. Prema pričama mještana Popadić je i ranije ispoljavao netrpeljivost prema snahi, a tokom saslušanja istražiocima je pričao da mu je smetalo to što se ona slobodnije ponaša, izlazi sa prijateljicima, a da on kod kuće nema ručka. Kritičnog dana navodno se posvađao i sa unukom Brigitom, a kada je ona izašla iz kuće svađu je nastavio s njenom majkom.

 

Da se radilo o žustroj raspravi svjedoči i činjenica da je Ilijana tokom svađe telefonom razgovarala sa svojim suprugom Dragom. Čim su završili razgovor on je potom pozvao svoju kćerku i rekao joj da ode do kuće da vidi šta se dešava. Kada je došla majku je zatekla mrtvu na hodniku kuće. Neđeljka nije zatekla u kući, jer je on nakon pucnjave sam otišao da se prijavi policiji, noseći sa sobom pištolj iz kojeg je pucao.

 

Planirali preseljenje u Njemačku

 

Ilijana Popadić nije bila zaposlena, a iza nje su ostali kćerka i sin o kojima se brinula, budući da joj suprug radi u Njemačkoj. Nezvanično se saznaje da je cijela porodica planirala da se tamo preseli.

 

- Ona je uradila prekvalifikaciju diplome, završila je za medicinsku sestru i planirala je da zajedno s djecom ide kod supruga u Njemačku. Navodno su samo još čekali da dobiju određene papire - ispričali su mještani.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI