Na području Doboja

Akcija 'Teatar': Uhapšene tri osobe, oduzeta veća količina droge

Hronika 19.06.19, 10:12h

Akcija 'Teatar': Uhapšene tri osobe, oduzeta veća količina droge
Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedena u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj

 

Tri osobe su lišena slobode, dok je veća količina opojne droge oduzeta prilikom realizacije višemjesečne operativne akcije kodnog naziva "Teatar" usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno preprodavala veće količine opojnih droga i minsko-eksplozivna sredstva, rekla je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

 

Miljanović je navela da su slobode lišene osobe čiji su inicijalii A.M, M.M. i K.M, a tokom akcije oduzeto je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva i novac raznih valuta.

 

"Lica lišena slobode sumnjiče se da su kao organizovana kriminalna grupa duži vremenski period na području šireg područja grada Doboja vršili ilegalnu prodaju opojne droge čime su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", istakla je Miljanović.

 

Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedena u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

 

Miljanović je rekla da su akciju kodnog naziva "Teatar" realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet entitetskog MUP-a i Policijske uprave Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI