PROŠLE GODINE RANJEN NA STUPU

Evo ko je muškarac koji je sinoć ubio Ammara Kapidžića na Ilidži: Bježao policiji pa izvršio samoubistvo u Konjicu?

Hronika 09.06.19, 09:40h

Evo ko je muškarac koji je sinoć ubio Ammara Kapidžića na Ilidži: Bježao policiji pa izvršio samoubistvo u Konjicu?
U novembru prošle godine hicima iz pištolja ranjen je ispred fitnes kluba “Oxide” u sarajevskom naselju Stup. On tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao na njega

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su  dvije osobe za koje se sumnja da su sinoć ubili Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija, dok je treća osoba za kojom se tragalo pronađena mrtva, potvrdila je Feni glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija

 

Istakla je da su uhapšene osobe inicijala A.I. (1996. godište) i A.Š. (2000. godište), a da je beživotno tijelo A.K. (1990. godište) pronađeno na području Konjica. 

 

Napadači su u Ammara Kapidžića sinoć ispalili četiri metka ispred porodične kuće, zatim pobjegli.

 

A kako saznaje Avaz.ba Amel Kurtić (29), jedan je od osumnjičenih za ubistvo Ammara Kapidžića i izvršio je samoubistvo na području Konjica.


Inače, Kurtić je iz Sokolović-Kolonije, a u novembru prošle godine hicima iz pištolja ranjen je ispred fitnes kluba “Oxide” u sarajevskom naselju Stup.


On tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao na njega.


- Nisam šmeker - odgovorio je Kurtić pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su iste noći podigli više timova da bi uhvatili njegovog napadača.

 

U pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije ubijen je Ammar Kapidžić ispred svoje porodične kuće. Prema prvim informacijama, napadač je u Kapidžića ispalio četiri hica, a zatim pobjegao. 


Riječ je o mladiću koji se bavio sportom, inače sinu profesora Kemala Kapidžića, koji predaje u Četvrtoj gimnaziji Ilidža, objavio je Avaz.. 

 

(FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI