video/ važna utakmica osmog juna

Nogometna reprezentacija BiH otputovala u Finsku: Svi igrači zdravi i spremni

Sport 06.06.19, 12:38h

Nogometna reprezentacija BiH otputovala u Finsku: Svi igrači zdravi i spremni
Susret s Fincima će zbog suspenzije propustiti Miralem Pjanić, koji također smatra nas očekuje teška i važna utakmica

 

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je sa Sarajevskog aerodroma otputovala u finski Tampere, u kojem će  8. juna protiv domaće selekcije odigrati treći susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.  

 

Selektor bh. tima Robert Prosinečki kazao je da su svi igrači zdravi i spremni za utakmice s Finskom i Italijom (11. juna), iako je zbog loših vremenskih uvjeta bilo određenih problema na pripremama.  

 

- Sutra ćemo u Finskoj odraditi još jedan trening, a prekosutra nas očekuje utakmica koja je jedna od najvažnijih u ovim kvalifikacijama. Spremamo se za to. Finci su dobri, ali idemo tamo s dosta optimizma i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat - kazao je Prosinečki.  

 

 

Susret s Fincima će zbog suspenzije propustiti Miralem Pjanić, koji također smatra nas očekuje teška i važna utakmica. 

 

- Italija je favorit u grupi i sigurno da će osvojiti dosta bodova u ovim kvalifikacijama protiv ekipa poput Finske i Grčke. Iz tog razloga nama je bitno da uzimamo bodove protiv tzv. manjih selekcija. Ako u meču s Finskom dođemo do bodova bit ćemo na dobrom putu da se plasiramo na Euro. Neće biti lako. Gledali smo ih, radi se o dobroj ekipi i očekuje nas teška utakmica - kazao je Pjanić prije puta u Finsku.  

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI