FOTO/ Granična policija BiH

Na području Bijeljine spriječeno krijumčarenje 12 Pakistanaca

Hronika 03.06.19, 13:24h

Na području Bijeljine spriječeno krijumčarenje 12 Pakistanaca
Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije BiH izjavili su da dolaze iz Pakistana

 

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su u nedjelju krijumčarenje 12 osoba afroazijskog podrijetla na području Bijeljine.

 

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se D. J. (1983.) i R. M. (1968.), državljani Bosne i Hercegovine, izvijestila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

 

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenje ljudi, protiv D. J. i R. M. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj.

 

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije BiH izjavili su da dolaze iz Pakistana. Vozilo Opel Zafira, kojim su krijumčareni migranti i koje je imalo neodgovarajuće registracijske oznake, kao i drugi dokazni materijali, privremeno su oduzeti.

 

Ilegalni migranti predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi se u izvješću.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI