VIDEO/ GORKA ISPOVIJEST BH. OSUĐENIKA

Nisu imali šta da jedu, navukao se na 'igru Bingo' i izgubio 500 KM za sat vremena! Onda je zgrabio pištolj i...

Hronika 01.06.19, 15:55h

Nisu imali šta da jedu, navukao se na 'igru Bingo' i izgubio 500 KM za sat vremena! Onda je zgrabio pištolj i...
Muamer Softić iz Vučkovaca kod Gradačca kaže da je živio normalnim životom sve dok se u selu nisu otvorile kladionice, svakih dvadesetak metara po jedna

 


U Slučajevima X u nedjelju u 22 sata Hayat TV prikazuje specijalnu emisiju o KPZ Orašje. 


U emisji govore osuđenici, zatvorski policajci, uprava. Razgovarali smo o bjekstvu osuđenika iz ovog zatvora tokom poplava 2014. godine. 


Javnost će prvi put imati priliku i zaviriti iza zidina jedinog zatvora za maloljetnike u Federaciji, a koji se nalazi u sklopu KPZ Orašje. 


Prikazat će i sprovođenja visokorizičnih osuđenika, ali i nevjerovatne životne priče osuđenika. Jedan od njih je Muamer Softić iz Vučkovaca kod Gradačca koji je živio normalnim životom sve dok se u selu nisu otvorile kladionice, svakih dvadesetak metara po jedna. 


Tada su se, tvrdi Muamer, mještani ‘navukli’ na igru ‘bingo’, doslovno od malog dijeteta do starijeg čovjeka. 


Tako je bilo i sa Muamerom koji je ovu igru potrošio pedesetak hiljada maraka. Muamer ističe da je u selu nastalo resulo, ljudi su prodavali auta, zemlju, nisu imali šta da jedu, a sve zbog ‘binga’. 


Zbog svega toga Muameru je bilo jako krivo. Tog kobnog dana Muamer je na bingo uplatio 500 maraka koje je za sat vremena izgubio. Odlučuje se na nepopularan potez, uzima pištolj i...


Kompletan specijal o KPZ Orašje pogledajte Slučajevima X u nedjelju, u 22 sata. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI