LJUBAVNA PRIČA SLAVNOG KOŠARKAŠA I NESUĐENE PJEVAČICE

Dino Rađa je zbog zanosne mlade misice ostavio suprugu i sina: Bio je to fatalan susret, ali nikada nije požalio...

Lifestyle 29.05.19, 20:55h

Dino Rađa je zbog zanosne mlade misice ostavio suprugu i sina: Bio je to fatalan susret, ali nikada nije požalio...
Dino Rađa i Toni Kukoč su zajedno bili u restoranu, a onda se pojavila zgodna Viki. Bila je to ljubav na prvi pogled. Kada se na ljeto vratio u Split, odmah su uplovili u romansu

 

Ljubavna priča legendarnog hrvatskog košarkaša Dine Rađe i bivše misice Viktorije Đonlić mogla bi da posluži kao scenario za jedan romantičan film.


Kada su se prvi put sreli, prije više od dvije decenije, Dino Rađa je već bio slavan košarkaš, a mlada Viktorija Đonlić Miss Dalmacije i pjevačica u usponu.


Čim su se ugledali, u jednom zagrebačkom restoranu, među njima su sijevnule varnice. Dino Rađa i Toni Kukoč su zajedno bili u restoranu, a onda se pojavila zgodna Viki. Bila je to ljubav na prvi pogled. Kada se na ljeto vratio u Split, odmah su uplovili u romansu.

 
Vjenčali su se 2001. godine na 20 metara dugoj jahti, koja je bila usidrena kod Korčule. 

 

dino-i-viktorija-rada


Vjenčani kum bio je poznati pjevač Petar Grašo. U jednom intervjuu za "Story" Dino je izjavio da njegova Viktorija nije nosila klasičnu vjenčanicu.


- Meni je bila prelijepa u bijeloj haljini. Vjenčanje je bilo normalno, samo smo poslije ceremonije skočili u more - otkrio je Dino.


Viktorijina karijera pala je u drugi plan. Porodica je bila na prvom mjestu. 2003. godine su postali ponosni roditelji sina Roka, a 2008. na svijet je stigao i Niko.

 
Rađa je iz prvog braka sa suprugom Željanom, bivšom košarkašicom, ima sina Duju. Dino je navodno napustio Željanu dok je Duje još bio u pelenama i to upravo zbog Viktorije. Viktorija je odmah prihvatila Duju, dok je Željana bila suzdržana jer je vjerovala da joj je Viki razorila brak i porodicu.

 

Nakon 13 godina uspjele su da uspostave komunikaciju. Kada je 2010. godine Dino primljen u Kuću slavnih u Splitu, na Gripama su se okupili sinov Duje, Roko, Niko, kao i Željana i Viktorija. Bivša i sadašnja supruga su najnormalnije pričale i družile se na svečanosti.


Dino i Viki naredne godine slave 25 godina ljubavi i čini se da im ništa ne može stati na put.

 
- Poklopili smo se, iako smo totalno različite osobe. Mi smo jing i jang, ali stvar je u tome da među nama ima dosta razumijevanja i tolerancije. To zvuči kao floskula, međutim, bitno je da ne radiš nekom ono što ne želiš da tebi neko radi. Kada dvije glave koje žive zajedno tako razmišljaju, onda je to dobitna kombinacija. Niko nikoga ne davi, povjerenje i ljubav vladaju, a to je najvažinje. Imala sam sreću - i on i ja. Rođena sam 1977. godine, imala sam 19 ili 20 godina kada smo se upoznali. Cijeli život sam sa njim, više sam sa njim nego bez njega - rekla je u jednom intervjuu za hrvatske medije Viktorija.


Četrdesetjednogodišnja Viktorija danas nastupa u popularnom TV šou "Ples sa zvezdama", a Dino joj je velika porška.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktorija7 (@viktorija7777) on

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

BLIN
KOMENTARI