video/ novi detalji jutrošnje akcije

Specijalci na sjeveru Kosova, oglasile se sirene za vazdušnu opasnost, brojni uhapšeni!

Hronika 28.05.19, 08:19h

Specijalci na sjeveru Kosova, oglasile se sirene za vazdušnu opasnost, brojni uhapšeni!
Operacija kosovske policije, kako navodi Kosovapress, počela je oko pet sati, a u općinama na sjeveru oglasile su se sirene

 

Kosovska policija izvela je operaciju na sjeveru Kosova u kojoj je nekoliko osoba uhapšeno. Kako je navela kosovska policija, uhapšeno je nekoliko policijskih zvaničnika i građana.

 

Jutros oko 6 sati i 15 minuta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost. Kako javlja RTS, zbog ulaska specijalnih jedinica ROSU na sjever, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

 

Tokom akcije u Zubinom Potoku je ranjen jedan pripadnik PK koji je medicinski zbrinut u bolnici u južnom dijelu Mitrovice i prema informacijama medija on je van životne opasnosti.

 

 

Vijeće za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Mitrovici priopćilo je u utorak da su tri policajaca ozlijeđena te da je 30 osoba uhićeno i pritvoreno tijekom današnje policijske akcije na Kosovu. 

 

Prema navodima Vijeća, tri policajca, Albanca, ranjena su vatrenim oružjem. Jedan je ranjen u leđa i u teškom je zdravstvenom stanju, drugi ima slomljen nos, dok je treći zadobio ogrebotine nakon što ga je metak pogodio u novčanik, javlja RTK. 

 

Vijeće za zaštitu ljudskih prava snažno je osudilo nasilje nad policijom i zahtjeva da se počinitelji dovedu pred lice pravde.

 

(FENA/mr)

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI