VIDEO/ Nikšić nakon pobjede na unutarstranačkim izborima

Edin Delić mi je poslao SMS čestitku. To pokazuje da ovdje nema ni pobjednika ni poraženih, pobijedio je SDP!

Front 27.05.19, 08:28h

Edin Delić mi je poslao SMS čestitku. To pokazuje da ovdje nema ni pobjednika ni poraženih, pobijedio je SDP!
“Ova podrška koju sam dobio od članova SDP-a je podrška politici koju smo vodili, a to je da nećemo ići u koaliciju sa nacionalnim strankama”, istakao je Nikšić

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ne ide i neće ići u koaliciju sa nacionalnim strankama u BiH, izjavio je za BHRT reizabrani predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

 

Kako je rekao, koalicija sa SDA, SNSD-om i HDZ-om značila bi da je SDP lagao svoje birače.

 

“Ova podrška koju sam dobio od članova SDP-a je podrška politici koju smo vodili, a to je da nećemo ići u koaliciju sa nacionalnim strankama”, istakao je Nikšić.

 

 


Na unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine za predsjednika stranke ponovo je izabran Nermin Nikšić.

 

Prema preliminarnim rezultatima, Nikšić je osvojio 12.668 glasova (57,13%), zatim Edin Delić 8.414 (7,94%), dok je Svetozar Pudarić osvojio 1.094 glasa (4,95%), saopšteno je iz Centralne izborne komisije SDP-a.

 

Iz CIK-a su saopštili da je današnji izborni proces bio u granicama fer i poštenog, te da je izlaznost bila velika.

 

“Od 26.670 članova koji su imali pravo glasa, izašla su 22.222 birača. Dakle izlaznost je bila 83,3 odsto”, istakli su iz CIK-a SDP-a.

 

Unutarpartijski izbori za predsjednika SDP-a BiH održani su juče, a pravo glasa imalo je oko 45.000 članova partije.

 

Nikšić je član SDP-a od 1993. godine, a od januara 2007. pa do održavanja kongresa stranke u decembru 2014. bio je generalni sekretar Parije. Na kongresu je tada izabran za predsjednika SDP-a.

 

(BHRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

BLIN
KOMENTARI