Meteorolozi najavili

Stiže promjena vremena u BiH: Evo šta nas čeka za vikend!

Hronika 24.05.19, 09:51h

Stiže promjena vremena u BiH: Evo šta nas čeka za vikend!
Za dane vikenda očekuje nas promjenjivo vrijeme uz mogućnost padavina u Bosni i Hercegovini

 

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za dane vikenda i narednu sedmicu, a kako navode, u Bosnu i Hercegovinu stiže promjena.

 

Duži sunčani periodi i vjetar južnog smjera uslovit će porast temperatura od 28. maja do 4. juna, pa se jutarnji minimum u Bosni očekuju od 9 do 14, u Hercegovini od 12 do 17 stepeni.

 

Dnevni maksimum u Bosni se prognozira do 30, u Hercegovini do 32 °C, naveli su meteorolozi.

 

Za dane vikenda očekuje nas promjenjivo vrijeme uz mogućnost padavina u Bosni i Hercegovini.

 

U subotu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26 stupnjeva.

 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva.

 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI