održana značajna manifestacija u mostaru

Večernjakov pečat: Vatreni iz BiH i izbornik Zlatko Dalić dobitnici nagrade za osobu godine

Hronika 23.05.19, 09:09h

Večernjakov pečat: Vatreni iz BiH i izbornik Zlatko Dalić dobitnici nagrade za osobu godine
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je ovaj jedinstveni spektakl mnogo više od jednog događaja koji je interesantan Mostaru, Hercegovini, pa čak i cijeloj državi

 

Na tradicionalnoj, 18. po redu manifestaciji izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini "Večernjakov pečat", kojim se sinoć odavalo priznanje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini, pojavile su se mnogobrojne poznate osobe iz političkog, društvenog i sportskog života BiH i regije, a nagrade za osobe godine jednoglasnom odlukom osvojili su Zlatko Dalić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić i Luka Modrić. 

 

Program je počeo defileom mažoretkinja iz Mostara, Širokog Brijega, Kiseljaka, Tomislavgrada i Gruda, te KUD-a "Sveti Ante" iz Mostara, a ulicama Mostara pratio ih je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH. 

 

Među poznatim gostima bili su i Zdravko Čolić, jedan od najpopularnijih pjevača s ovih prostora, pobjednica na prošlogodišnjem Porinu Mia Dimšić, Mate Bulić, zatim predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić te mnogi drugi. 

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je ovaj jedinstveni spektakl mnogo više od jednog događaja koji je interesantan Mostaru, Hercegovini, pa čak i cijeloj državi. 

 

- Ova i slične manifestacije koje rade na promicanju uspjeha, kvalitete, lijepih priča, ponosa naše zemlje su prevažne. Večernjakov pečat večeras živi Bosnu i Hercegovinu onakvu kakva ona jest, a to je zajednica tri naroda i svih onih koji žive zajedno s nama i to se onda vidi i kroz uspjeh pojedinih predstavnika u kulturi, sportu, gospodarstvu i slično. Osoba godine za mene je izbornik Hrvatske reprezentacije - kazao je Čović. 

 

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je Mostar ponosan na ovu manifestaciju koja je među ostalim jako bitna i za Mostar. 

 

- Mi smo grad koji želi skrenuti pozornost na sebe dobrim stvarima, a Večernjakov pečat svakako to jest i iskoristio bih ovu priliku da čestitam Večernjakovu pečatu i uredništvu Večernjeg lista u Mostaru jer mislim da su oni uistinu svojim radom doprinijeli da Mostar postane puno popularniji i poznatiji grad - kazao je Bešlić. 

 

Predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac kazao je kako je Večernjakov pečat prerastao u regionalni događaj koji je vrlo značajan. 

 

- Od one lokalne manifestacije, kroz ovih 18 godina on je prerastao u događaj koji je i u političkom i u gospodarskom i u kulturnom smislu postao veoma značajan za cijelu zajednicu - kazao je Primorac. 

 

Zdravko Čolić koji je nastupio na večerašnjoj manifestaciji kazao je kako mu je ovo bila velika čast i zadovoljstvo. 

 

- Ovo je jedna svečana prilika gdje na neki način vraćamo jednu tendencioznost, jednu važnost cijelom ovom događaju koji je fantastičan i prelijep i imam čast da sam tu. Također, prošle su četiri godine od mog zadnjeg nastupa u ovom gradu, a mostarska publika će me u petak, 21. lipnja imati priliku ponovno čuti i vidjeti na mom solističkom koncertu te vas ovim putem sve pozivam da dođete - kazao je Čolić. 

 

Godinama je Večernjakov pečat društveni događaj broj jedan, a dan održavanja manifestacije onaj je kad se vidi kako je Bosna i Hercegovina, uz više razumijevanja jednih za druge, moguća kao normalna država svih triju naroda i njezinih građana.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI