Vremenska prognoza

Za danas najavljeni pljuskovi, pročitajte šta nas čeka naredna tri dana...

Hronika 22.05.19, 09:14h

Za danas najavljeni pljuskovi, pročitajte šta nas čeka naredna tri dana...
Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima. 

 

Jači pljuskovi sa grmljavinom su moguči u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.  

 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni. 

 

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim djelovima registrirana je i slaba kiša. 

 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo 9, Sokolac 10, Drvar i Jajce 11, Livno 12, Sarajevo i Tuzla 13, Grude, Mostar i Trebinje 14, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Gradačac, Stolac i Zvornik 15, Prijedor i Sanski Most 16, Bihać 17 i Neum 18 stepeni. 

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabino vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. 

 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepena.  

 

U petak, 24. maja bit će pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi se prognoziraju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.  

 

U subotu, 25. maja bit će umjereno do pretežno oblačno. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadu Bosne. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI