Supruga Johana Gudenusa

Oglasila se tajanstvena Tajana iz afere sa Stracheom: Šta je poručila fatalna Banjalučanka?

Front 22.05.19, 07:57h

Oglasila se tajanstvena Tajana iz afere sa Stracheom: Šta je poručila fatalna Banjalučanka?
Pismom se oglasilo i advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus

 

Tajana Gudenus, Srpkinja o kojoj su mediji pisali da je srušila austrijsku vladu, oglasila se preko svojih advokata i istakla da nije odgovorna za pad vlade Austrije niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Heinz-Christiana Strachea.

 

- Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije - navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi, prenosi Avaz

 

Pismom se oglasilo i advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da "označavanjem naše vlastodavke kao nekoga ko svojom „fatalnom privlačnošću“ utiče na politička dešavanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do "pada Vlade“ jedne od vodećih država Evropske unije ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost".

 

Tajana Gudenus supruga je šefa zastupničkog kluba FPÖ-a Johana Gudenusa, jednog od aktera u kopromitirajućem videu. Kako piše "Deutsche Welle", riječ je o mladoj ženi koja potječe iz srpske obitelji iz Hrvatske. Navodi se da je Tatjana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno s obitelji izbjegla u Banju Luku nakon početka rata 1992. godine, te da odatle seže poznanstvo sa Miloradom Dodikom koji je bio na njihovoj svadbi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI