nakon tragedije u begovom hanu

Nastavlja se potraga za dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok

Hronika 21.05.19, 10:55h

Nastavlja se potraga za dječakom koji je  upao u nabujali Mračajski potok
Mještani su vođeni obučenim spasiocima i pretraživat će svaki metar obale rijeke Bosne

 

U toku današnjeg dana će se nastaviti potraga za šestogodišnjim dječakom koji je  upao u nabujali Mračajski potok, u mjestu Begov Han. 

 

Pretragom cijelog potoka otklonjena je sumnja da se tijelo dječaka nalazi u potoku. 

 

Danas se nastavlja potraga na relaciji Zavidovići - Maglaj. Potragu dodatno otežava zamućena rijeka Bosna i nakupine smeća i otpadnog materijala na obalama rijeke. 

 

U potragu su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave civilne zaštite, SNIK „Atom“ Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, RK „Bosna“ Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica prijatelji i mještani. 

 

Mještani su vođeni obučenim spasiocima i pretraživat će svaki metar obale rijeke Bosne. 

 

Tokom potrage rijekom Bosnom nizvodno od Zavidovića vršit će se i potraga za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji ukazuju na to. 

 

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice. Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage, saopćeno je FUCZ-a.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI