video/ finalnu večer će obilježiti nastup madonne

Ovo su favoriti za pobjedu na Eurosongu, a za koga vi navijate?

Zabava 18.05.19, 12:21h

Ovo su favoriti za pobjedu na Eurosongu, a za koga vi navijate?
Drugo mjesto po okladama drži australska predstavnica Kate Miler-Heidke koja izvodi pjesmu "Zero Gravity"

 

NIZOZEMSKA, Švedska i Australija, prema okladama,  imaju najviše izgleda pobijediti na finalu natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se ove godine održava u Tel Avivu zbog čega je praćeno kritikama, a završnicu u subotu navečer treba obilježiti nastup mega zvijezde Madonne. 

 

Nizozemski predstavnik Duncan Laurence prateći se uz klavir pjeva baladu "Arcade" i nada se nakon 44-godišnje 'suše' svojoj zemlju donijeti pobjedu na eurovizijskom natjecanju.

 

 

Drugo mjesto po okladama drži australska predstavnica Kate Miler-Heidke koja izvodi pjesmu "Zero Gravity". 


Treći je favorit švedski izvođač John Lundvik s pjesmom "Too Late For Love". 

 

 

Sjajno i glamurozno finale dat će židovskoj državi priliku da se pokaže kao kulturološki progresivni narod, no izbor Tel Aviva kao domaćina potaknuo je nekoliko mjeseci geopolitičkih kontroverzi među pop zvijezdama koji suosjećaju s palestinskim narodom.

 

U siječnju je oko 50 britanskih poznatih osoba, među kojima su pjevači Roger Waters i Peter Gabriel, napisalo pismo britanskoj mreži BBC pozivajući je da pritisne organizatore kako bi se natjecanje Eurovision 2019. održalo u nekoj drugoj zemlji. Britanski umjetnici nazvali su tvrdnju organizatora da se tim natjecanjem slavi raznolikost i uključivost 'šupljom' s obzirom na izraelsku okupaciju Zapadne obale, istočnog Jeruzalema i Golanske visoravni. 

 

 

Palestinci planiraju simultani alternativni događaj održati u subotu navečer pod nazivom "Globalvision".

 

Antiokupacijska nevladina udruga Breaking the Silence podigla je u Izraelu jumbo plakat "Usudi se sanjati o slobodi", aludirajući  na geslo natjecanja 2019. "Dare to Dream".

 

Obožavatelji će pratiti televizijski prijenos do kasno u noć, a radi natjecanja u gradu je 10.000 turista.

 

No, pozornost će možda najviše ukrasti dugogodišnja kraljica popa" Madonna, koja je potpisala ugovor za nastup na finalu, kako izvješćuje izraelski javni servis KAN.

 

Njezino sudjelovanje izazvalo je niz prosvjeda, no 60-godišnja Madonna rekla je "Nikad neću odustati zbog glazbe da bih zadovoljila nečije politikantske motive, niti ću prestati govoriti protiv povreda ljudskih prava gdje god da su te povrede počinjene.

 

Izrael je stekao pravo na domaćinstvo ovogodišnjeg Eurosonga pošto je 2018.  u Portugalu na natjecanju pobijedila izraelska pjevačica Nette.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI