Bh. javnost zgrožena

Dva mladića iz Gradiške uhapšena zbog obljube nemoćne osobe, na internetu objavljene fotografije

Hronika 17.05.19, 14:48h

Dva mladića iz Gradiške uhapšena zbog obljube nemoćne osobe, na internetu objavljene fotografije
Treći muškarac je identifikovan, ali je, kako je saopćeno iz Policijske uprave Gradiška, trenutno nedostupan policijskim službenicima, te se na njegovom pronalasku preduzimaju intenzivne mjere i radnje

 

Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je dvojicu mladića, inicijala M.P. (1986.) i L.Š. (1993.), zbog sumnje da su na području tog grada, 12. maja, izvršili krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom.  

 

Lišenje slobode je uslijedilo nakon objavljenih neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, na kojima su trojica muškaraca i naga ženska osoba, s posebnim potrebama.

 

Treći muškarac je identifikovan, ali je, kako je saopćeno iz Policijske uprave Gradiška, trenutno nedostupan policijskim službenicima, te se na njegovom pronalasku preduzimaju intenzivne mjere i radnje.

 

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luke, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje.

 

Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je proslijeđen policiji RS.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI