Iz zatvora mora na operaciju

Završeno vještačenje nad monstrumom koji je djecu bacio s balkona: Evo šta su zaključili psiholozi i psihijatri

Hronika 17.05.19, 10:18h

Završeno vještačenje nad monstrumom koji je djecu bacio s balkona: Evo šta su zaključili psiholozi i psihijatri
54-godišnjaku je određen istražni zatvor koji mu istječe za 12 dana, trenutno je smješten u zatvorskoj bolnici, a od njegovog advokata saznaje se da će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu

Otac koji je 28. februara bacio četvero svoje djece s prvog kata kuće u Pagu u Hrvatskoj, s visine od šest metara, u tom je trenutku bio ubrojiv, utvrđeno je vještačenjem, objavio je u petak Jutarnji list.

 

Podsjećaju da je odmah nakon monstruoznog čina otac prošao pokraj djece i otišao se prijaviti u policiju, gdje je samo izjavio: “Bacio sam djecu s balkona”. Od tada, tokom cijelog se postupka branio šutnjom.

 

Uskoro optužnica

 

Istraga je zaključena i za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru rekao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, navodi dnevnik.

 

Državno je odvjetništvo nakon dva i pol mjeseca okončalo istragu četverostrukog pokušaja teškog ubistva vlastite djece, a u sklopu istrage ispitana su četiri svjedoka, među kojima i supruga osumnjičenog 54-godišnjaka. Presudnu ulogu je u sklopu izvođenja dokaznih radnji imalo kombinirano psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje.

 

Bio je ‘normalan’

 

Konzilij liječnika je utvrdio da počinitelj, dakle okrivljenik u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv, izjavio je Berović.

 

Inače, 54-godišnjaku je određen istražni zatvor koji mu istječe za 12 dana, trenutno je smješten u zatvorskoj bolnici, a od njegovog advokata saznaje se da će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu, ističe Jutarnji list.

 

Prijeti mu do 40 godina zatvora

 

Bude li podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice izjavio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru. Pojasnio je da su za četverostruki pokušaj ubistva propisane kazne zatvora do 40 godina, donosi dnevnik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI