OSVOJILI BH. TRŽIŠTE

Pomama u KONZUM-u, svi čekaju samo jedno: Euforija sa Zdravoljupcima nadmašila očekivanja, stižu nove količine plišanaca

Biznis Klub 16.05.19, 12:36h

Pomama u KONZUM-u, svi čekaju samo jedno: Euforija sa Zdravoljupcima nadmašila očekivanja, stižu nove količine plišanaca
Iako su prije početka projekta napravljene detaljne procjene i analize te uzeta u obzir i prethodna iskustva sa Zdravoljupcima na velikim evropskim tržištima, reakcije kupaca u BiH premašile su očekivanja, te su raspoložive količine pojedinih likova Zdravoljubaca u nekim prodavnicama već prodate

 

 

Zdravoljupci su za nešto više od mjesec dana od dolaska u Konzum prodavnice potpuno osvojili bh. tržište. Veseli i šareni plišanci sa likovima voća i povrća napravili su nevjerovatnu euforiju među mališanima, a prodaja ovih igračaka iz dana u dan vrtoglavo raste i u samo jednom danu doseže čak i do 2.000 prodatih plišanaca.


Iz Konzuma poručuju da su prezadovoljni pozitivnim reakcijama, te da su naručene dodatne količine Zdravoljubaca koje već stižu u prodavnice.


Iako su prije početka projekta napravljene detaljne procjene i analize te uzeta u obzir i prethodna iskustva sa Zdravoljupcima na velikim evropskim tržištima, reakcije kupaca u BiH premašile su očekivanja, te su raspoložive količine pojedinih likova Zdravoljubaca u nekim prodavnicama već prodate.


- Prije svega želimo se kupcima zahvaliti na lojalnosti, a zatim na radosti, osmjesima i sreći njihovih mališana koju svakodnevno donose u naše prodavnice. Ovom prilikom želimo poručiti kupcima koji su sakupili naljepnice da će uz dodatne količine Zdravoljubaca koje već stižu u prodavnice, svi imati priliku izabrati željenog plišanca – dodaju iz Konzuma.


Kako je i najavljeno na samom početku projekta, Konzum će dio sredstava od prodaje plišanaca usmjeriti u donacije dječijim domovima u četiri bh. grada, što će biti realizovano krajem ovog mjeseca. U okviru ovog projekta do sada je realizovan niz radionica u vrtićima s ciljem podizanja svijesti o zdravim prehrambenim navikama kod mališana predškolskog uzrasta, a maskote Zdravoljubaca svakog vikenda razveseljavale su mališane širom BiH.


Podsjećamo, Zdravoljupci su dostupni u Konzum prodavnicama po promotivnim cijenama uz sakupljen dovoljan broj naljepnica koje kupci dobijaju za ostvaren iznos kupovine, kao i za kupovinu odabranog voća i povrća i posebno označenih proizvoda. Projekat Zdravoljupci traje do 16. juna.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI