Prvi trofej u sezoni za bordo tim

Nogometaši Sarajeva osvojili Kup Bosne i Hercegovine

Sport 15.05.19, 19:03h

Nogometaši Sarajeva osvojili Kup Bosne i Hercegovine
Momčad Husrefa Musemića za tri dana imat će priliku na domaćem terenu osvojiti duplu krunu

 

Nogometaši Sarajeva osvojili su Kup BiH pobijedivši u finalnom ogledu Široki Brijeg ukupnim rezultatom 3:1. Prije sedam dana Sarajevo je na svom terenu slavilo 3:0, a večeras je na Pecari Široki bio bolji rezultatom 1:0. 

 

Široki je agresivno krenuo u utakmicu u nastojanju da nadoknadi veliki zaostatak iz prvog susreta. Prvu veliku šansu u 19. minuti imao je Ivan Enin koji je s desetak metara pogodio gredu. 

 

Tri minute kasnije Široki je poveo golom Dražena Bagarića. Enin je dugačkom loptom sa svoje polovice izbacio Bagarića u šansu, a napadač Širokog je u situaciji jedan na jedan svladao golmana gostiju i pogodio za vodstvo Širokog. 

 

U 25. minutu solidnu šansi imalo je Sarajevo. Nakon slobodnog udarca glavom je gađao Nuiman Kurdić, ali nije uspio svladati domaćeg vratara Luku Bilobrka. 

 

Na početku drugog poluvremena Široki je stavio gol Sarajeva pod opsadu te nanizao nekoliko izglednih prilika. Dvije dobre šanse imao je Bagarić u 49. i 51. minuti, no njegove šutove obranio je golman gostiju Vladan Kovačević

 

U 54. Dino Ćorić probao je s desetak metara iz voleja, a Sarajevo je ponovno spasila greda. 

 

Tračak nade za Široki pojavio se u 72. minuti kada je Sarajevo ostalo s igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Kurdić zbog neopreznog starta nad Ćorićem. 

 

Ipak, domaći nogometaši nisu imali snage za dodatni pritisak i do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Kovačevićev gol. Tako je utakmica završila rezultatom 1:0 što je Sarajevu bilo dovoljno za osvajanje Kupa BiH. 

 

Momčad Husrefa Musemića za tri dana imat će priliku na domaćem terenu osvojiti duplu krunu. U slučaju pobjede nad Zvijezdom Sarajevo će s trona skinuti Zrinjski i osvojiti prvenstvo BiH.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI