OD 27. DO 31. MAJA

U Servis centru 'Dajte nam šansu' podjela i adaptacija ortopedskih pomagala za djecu iz cijele BiH

Hronika 14.05.19, 14:37h

U Servis centru 'Dajte nam šansu' podjela i adaptacija ortopedskih pomagala za djecu iz cijele BiH
Trenutno je ovo jedini vid podrške porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju kada je u pitanju nabavka ortopedskih pomagala

 

 


U periodu od 27. do 31. maja, od 09:00 do 17:00 sati, organizacija "KOLICA ZA SARAJEVO" stiže u Servis centar, gdje će se vršiti podjela i adaptacija ortopedskih pomagala (kolica, sjedalica stajalica itd.) za djecu iz cijele BiH.


Trenutno je ovo jedini vid podrške porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju kada je u pitanju nabavka ortopedskih pomagala.
 

Servis centar “Dajte nam šansu” pruža podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju na nivou Kantona Sarajevo, bez obzira na dob, stepen i vrstu poteškoće.


- Kroz usluge kratkog boravka, psihološke podrške, informativne i pravne pomoći, mobilnog tima nastojimo pružiti porodicama mogućnost da ostvare osnovna ljudska prava, te ojačati porodicu kao osnovnu jedinicu društva. Omogućujemo roditeljima/starateljima slobodno vrijeme za svakodnevne obaveze i vrijeme za sebe, djeci i osobama s poteškoćama u razvoju socijalizaciju, individualni i grupni rad, te podršku porodici u kriznim situacijama. Od mjeseca maja 2014. godine pruženo je više od 40.000 besplatnih usluga za 580 registrovanih porodica koje koriste usluge Servis centra čime smo pokazali i dokazali potrebu sveobuhvatne podrške porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju - kažu u Servis centru.


Sve usluge Servis centra su besplatne, a nalazi se na adresi Trg Međunarodnog prijateljstva br. 8 (Alipašino polje) u Općini Novi Grad, Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI