PONOVO POD ISTRAGOM

Braća Nermin i Armin Ćulum privedeni u Banjaluci: Svi su gledali u njihov Ferrari i Lamborghinije, dok ih je policija pratila

Hronika 11.05.19, 08:50h

Braća Nermin i Armin Ćulum privedeni u Banjaluci: Svi su gledali u njihov Ferrari i Lamborghinije, dok ih je policija pratila
Portparol PU Banja Luka Marija Markanović potvrdila je da je u toku preduzimanje određenih radnji protiv braće Ćulum

 

 

Banjalučka policija privela je sinoć braću Nermina i Armina Ćuluma, koji su širom Evrope poznati kao sigurnosno interesantna lica. 


Kako saznaje Avaz, privedeni su u jednom poznatom banjalučkom restoranu, a potom su pod pratnjom policije sprovedeni u PU Banja Luka i to u luksuznom Ferrariju i dva Lamborghinija, koji su i izazvali pažnju istražnih organa.

 

braca-culum-vozila


Portparol PU Banja Luka Marija Markanović potvrdila je da je u toku preduzimanje određenih radnji protiv braće Ćulum.


- U toku je preduzimanje radnji prema njima sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka - rekla je Markanović.


Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije "United Tribuns" koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.


Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns" nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.


"United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku.


Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena, piše Avaz. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI