ŠOK U ZADNJIM SEKUNDAMA

Kakva drama u Amsterdamu! Izgledalo je da će Ajax lako do finala, a onda je ubojiti Lucas Moura potopio Holanđane!

Sport 08.05.19, 23:04h

Kakva drama u Amsterdamu! Izgledalo je da će Ajax lako do finala, a onda je ubojiti Lucas Moura potopio Holanđane!
U zadnjim sekundama nadoknade potpuni kolaps na terenu. Igrala se 96. minuta, fantastični Lucas Moura treći put zabija u mrežu Ajaxa i vodi Tottenham u finale. Nevjerovatan preokret u finišu utakmice!

 

Odluka o drugom finalisti Lige prvaka pala je večeras u Amsterdamu, gdje je Ajax u uzvratnom susretu dočekao Tottenham. Senzacionalna momčad iz Holandije na teren je izašla sa prednošću od 1:0 do koje su stigli zahvaljujući Van de Beeku koji je zatresao mrežu u Engleskoj. 


I od prvih minuta revanš susreta izgledalo je da će ekipa Ajaxa lako do finala... Igrala se tek peta minuta, a mreža Engleza se već zatresla. Schöne je ubacio iz kornera, De Ligt pobjegao Trippieru, nadskočio Allija, a onda trzajem glavom pogodio suprotni ugao. Ajax je poveo sa 1:0!


Pola sata kasnije mreža Tottenhama ponovo se zatresla... U 36. minuti sijevnula je golčina! Ziyech i Tadić su izigrali obranu Spursa, Tadić dodao povratnu, a Marokanac fantastičnim udarcem probio mrežu za prednost od 2:0! 

 

Međutim, početak drugog poluvremena donio je šok za domaću ekipu.  U 55. minuti Alli je driblingom izbacio odbranu Ajaxa, a Moura je došao do lopte i plasirao je pored nemoćnog Onane

 

Tottenham je zaigrao na sve ili ništa i samo četiri minute kasnije stigao do izjednačenja. Opet Lucas Moura zabija i svojim pogotkom vraća neizvjesnost na terenu... Hladan tuš za Holanđane! 

 

Dramatičan nastavak utakmice pratilo je nekoliko šansi i na jednoj i na drugoj strani, ali u 79. minuti gotovo svi su prestali disati na Amsterdam Areni - Ziyech je opalio, lopta je putovala po tlu i - pogodila stativu! Navijači Ajaxa nisu mogli doći k sebi od šoka... Ubrzo je uslijedila nova drama, ali pred golom Ajaxa. Zagužvalo se u šesnaestercu Ajaxa, na kraju je Vertonghen pucao glavom, a Onana skinuo šut ispod same prečke! Svega je tu bilo, ali na i gola!

 

A onda u zadnjim sekundama nadoknade potpuni kolaps na terenu. Igrala se 96. minuta, fantastični Lucas Moura i treći put zabija u mrežu Ajaxa i vodi Tottenham u finale. Nevjerovatan preokret u finišu! 

 

Slijedi englesko finale u Madridu - malo ko se tome nadao, ali nogomet piše čudesne priče! 

 

AJAX: Onana - De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne, De Jong - Mazraoui, Van de Beek, Ziyech, Dolberg - Tadić.

TOTTENHAM: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Wanyama, Eriksen - Alli - Moura, Son.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI