kosovski premijer oštro

Rasparčavanje 'teritorije albanskih zemalja' potiče iz srpske kuhinje... Bit će sahranjeni svi koji budu išli tim putem...

Front 07.05.19, 18:50h

Rasparčavanje 'teritorije albanskih zemalja' potiče iz srpske kuhinje... Bit će sahranjeni svi koji budu išli tim putem...
Haradinaj je, novinarima nakon sjednice vlade, rekao da je ta ideja sada "sahranjena" i da niko više ne može ni da dodirne albansku teritoriju

 

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da je ideja o "rasparčavanju teritorije albanskih zemalja" stara jedan vijek i potiče, kaže, iz "srpske kuhinje", a sada je "sahranjena". 

 

Haradinaj je, novinarima nakon sjednice vlade, rekao da je ta ideja sada "sahranjena" i da niko više ne može ni da dodirne albansku teritoriju. 

 

"Politički će biti sahranjeni svi oni koji budu išli tim putem. Dakle, ko god bude udario na graničnu liniju, bit će politički mrtav", rekao je Haradinaj. 

 

Govoreći o odnosima Prištine sa SAD, Haradinaj kaže da ti odnosi nikada nisu bili bolji o čemu, kako je rekao, svjedoči i posjeta general-majora iz Ajove Timoti Ora. 

 

Povodom predstojećeg sastanka u Parizu, Haradinaj je rekao da je s predsjednikom Emanuelom Makronom pričao na francuskom jeziku i da oni koji, kako je rekao, sjede na hodnicima nisu mogli da razumiju o čemu je razgovarao sa Makronom, prenosi Tanjug. 

 

Mediji su poslije tog sastanka, inače, pisali da je Makron bio ljut na Haradinaja i da taj razgovor nije bio nimalo prijatan. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI