Evropski Judo kup

Četiri medalje za BiH: Prvog dana takmičenja bh. džudisti okitili se sa jednim srebrom i tri bronze

Sport 04.05.19, 20:36h

Četiri medalje za BiH: Prvog dana takmičenja bh. džudisti okitili se sa jednim srebrom i tri bronze
Džudistkinje i džudisti iz 14 različitih zemalja danas su osvajali odličja, a reprezentativci Bosne i Hercegovine prvog dana okitili su se s četiri medalje

 

 

Sedam setova medalja podijeljeno je prvog takmičarskog dana 14. Evropskog Judo kupa koji je danas počeo u dvorani KSC "Sabit Hadžić" na Ilidži.


Finalnom bloku prethodila je ceremonija svečanog otvaranja međunarodnog takmičenja kojeg po 14. put veoma uspješno organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine.


Džudistkinje i džudisti iz 14 različitih zemalja danas su osvajali odličja, a reprezentativci Bosne i Hercegovine prvog dana okitili su se s četiri medalje. 


Srebrenu medalju u kategoriji do 70 kilograma osvojila je Aleksandra Samardžić, nakon što je u sjajnoj finalnoj borbi poražena od Mađarice Renate Lorinc.


Vuk Elez, koji je kroz repasaž izborio meč za treće mjesto, odlično je "radio" protiv Švicarca Michaela Kistlera, pa mu je na kraju zasluženo pripala bronzana medalja u kategoriji do 81 kilograma. Najniži mjesto na pobjedničkom postolju s Elezom je podijelio srbijanski reprezentativac Jovan Niškanović, dok je u borbi za zlato Crnogorac Arso Milić bio bolji od Nijemca Janoscha Hunfelda.


Bronzama su se okitili i Rajko Mirković i Igor Vračar u apsolutnoj kategoriji, u kojoj je trijumfovao crnogorski džudista Slobodan Vukić koji je u finalu savladao zemljaka Stefana Lutovca. Upravo su Crnogorci najuspješnija nacija poslije prvog dana takmičenja s tri zlatne i jednom srebrenom medaljom.


Sigurno da bi reprezentativci naše zemlje bili i uspješni da povrede nisu spriječile nastup Larise Cerić i Haruna Sadikovića, koji se povrijedio samo nekoliko dana prije početka Evropskog Judo kupa.


Takmičenje na Evropskom Judo kupu nastavlja se u nedjelju s početkom u 10 sati. I sutra će kao i danas biti podijeljeno sedam setova medalja. Prvi na tatami će izaći džudistkinje u kategorijama do 57 i 63 kilograma, kao i njihove kolege u konkurenciji do 73 kilograma. Borba za medalje kreće od 16 sati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI