FOTO/ GRAD SUŽIVOTA

Tradicionalno tucanje jajima: Svečani vaskršnji prijem u spomen kući Svetozara Ćorovića

Hronika 29.04.19, 23:37h

Uz ugodno druženje, upriličeno je i tradicionalno tucanje šarenim jajima koje je SPKD Prosvjeta i ove godine spremila za svoje sugrađane

 


 

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" Mostar organiziralo je u ponedjeljak večer u spomen kući Svetozara Ćorovića svečani prijem u povodu velikog pravoslavnoga blagdana Vaskrsa. 


Prijemu su nazočili predstavnici vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).   


Uime "Prosvjete" goste je pozdravio jedan od njezinih istaknutih članova Goran Kosanić


-Vaskrs je praznik koji Prosvjeta tradicionalno obilježava prijemom za naše sugrađane radi druženja i razgovora te da dokažemo da je ovo grad suživota, a to je ono što ovo društvo želi - poručio je Kosanić na Vaskršnjem prijemu. 


Uz ugodno druženje, upriličeno je i tradicionalno tucanje šarenim jajima koje je SPKD Prosvjeta i ove godine spremila za svoje sugrađane. 


Gosti su ovom prilikom u galeriji Ćorovića kuće pogli pogledati izložbu radova slikara Seada Vladovića Gučeta iz Mostara za kojega se kaže da je po rođenju slikar, po porijeklu Hercegovac, a po opredjeljenju internacionalac.  


U sklopu prijema, upriličen je i nastup pjevačke etno grupe "Sveti Dimitrije“ iz Nevesinja.  

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI